5 vitamine care îți țin părul sănătos și alimentele din care le poți obține

Anumite vitamine și minerale sunt esențiale pentru a avea părul sănătos, întrucât sunt necesare unor funcții corporale - inclusiv creșterea celulelor noi, cum ar fi foliculii de păr. Iar ele se găsesc în alimente: 

Dacă aveți o deficiență a anumitor vitamine care hrănesc și susțin în mod obișnuit părul sănătos, s-ar putea să observați că podoaba capilară începe să fie uscată, lipsită de strălucire și să cadă mai mult decât ar trebui. Ca să împiedicați acestea va trebui să vă schimbați dieta. Iată care sunt vitaminele în cauză și din ce alte alimente le poți obține: 

1) Vitamina A

Vitamina A poate face două lucruri pentru păr: În primul rând, studiile arată că ajută la stimularea celulelor să crească păr nou și va determina porii din pielea capului să producă mai mult ulei, care să-l hidrateze și să-i dea strălucire.

Surse bune de vitamina A sunt: ouă, ulei de ficat de cod, cartofi dulci, morcovi și legume cu frunze verzi

2) Vitaminele B

Unele tipuri de vitamine B sunt considerate a fi direct legate de creșterea părului, deoarece ajută la transportarea oxigenului către celulele scalpului, care apoi stimulează foliculii. Biotina este o formă deosebit de bună de vitamina B când vine vorba de păr. 

Surse bune de vitamine B: nuci, ouă, leguminoase, carne și legume cu frunze verzi

3) Vitamina C

S-ar putea să asociați vitamina C cu sistemul imunitar, dar trebuie să știți că și ea poate ajuta la creșterea creșterii părului, pentru că ne ajută corpul să producă colagen, o substanță bogată în aminoacizi care ajută la întărirea foliculilor de păr. Vitamina C poate ajuta, de asemenea, la combaterea radicalilor liberi, molecule care vă afectează celulele și duc la creșterea mai lentă a părului.

Surse bune de vitamina C: citrice, ardei, broccoli și căpșuni

4) Vitamina E

Vitamina E promovează regenerarea celulară, ajutând la repararea țesutului celular, inclusiv cel de pe scalp. Vitamina E este, de asemenea, un antiinflamator recunoscut, ceea ce înseamnă că poate ajuta la calmarea scalpului dumneavoastră dacă suferiți de afecțiuni precum mătreața.

Surse bune de vitamna E: migdale, avocado și semințe de floarea soarelui

5) Zinc

Zincul ajută și el la creșterea țesutului celular. De asemenea, joacă un rol important în glandele uleioase ale scalpului și se asigură că ele produc suficient sebum pentru a vă menține părul hidratat și la fel și pielea capului.

Surse bune de zinc: spanac, linte și semințe de dovleac

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel