Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Greața este un simptom al multor patologii digestive, dar uneori apare pur și simplu ca răspuns la un aliment care ne-a creat disconfort. Alteori, greața este asociată cu răul de mișcare sau cu stările emoționale puternice. Oricare ar fi motivul, starea de greață se caracterizează prin senzația de a vrea să vomiți și poate fi chiar urmată de vomă. Atunci când vrem să scăpăm de greață într-un mod simplu putem apela la câteva trucuri.
Dacă nu ai în casă pastile, plante sau alte remedii naturiste împotriva stării de greață, poți apela la un simplu pahar cu apă cu lămâie. Cu cât introduci mai multă zeamă de lămâie în apă, cu atât mai bine. Lămâia este bogată în Vitamina C și reglează pH-ul din organism.
Ceaiul de ghimbir este vedeta remediilor naturiste împotriva stării de greață. Ghimbirul are un loc de cinste în rândul tratamentelor antiemetice (împotriva stării de greață), alături de substanțele medicamentoase. Există pe piață capsule, siropuri sau alte produse pe bază de ghimbir care pot fi luate înainte de a călători și se adresează în special copiilor și persoanelor care suferă de rău de mișcare.
Menta este un remediu natural împotriva diareei, dar are și proprietăți antivomitive. Se pot folosi extracte din mentă, ceai de mentă sau, pentru iubitorii de aromaterapie, se pot pune câteva picături de mentă în difuzorul pentru uleiuri esențiale. Se pot folosi în combaterea stării de greață și uleiurile esențiale de levănțică, lămâie sau ghimbir, dar există persoane care reacționează invers la mirosul acestor uleiuri.
Anumite tehnici de respirație ne ajută în eliminarea stresului și a anxietății, dar poate avea și alte efecte asupra organismului. Respirația profundă pe nas este un truc rapid la care putem apela atunci când nu avem la îndemână niciun remediu naturist și ni ne face greață.
Deși atunci când ne este greață nu ne vine să mâncăm, există câteva condimente pe care le putem introduce în mâncare atât pentru a opri starea de greață, cât și pentru a o preveni. Printre acestea se numără scorțișoara, cuișoarele, chimionul, chimenul și turmericul.
Vezi și: Chimenul, efect ANTIDIABETIC. La ce te mai ajută dacă-l mănânci
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...