5 soluții făcute în casă împotriva muștelor

Soluții de curățat. Foto: Pixabay
Muștele pot transmite o mulțime de boli, iar dacă doriți să evitați produsele din comerț puteți prepara acasă câteva soluții eficiente.

Iată câteva soluții făcute-n casă împotriva muștelor:

* un amestec de detergent lichid de vase și oțet de mere - pune 5-10 ml de oțet într-un pahar, iar apoi câteva picături de detergent lichid de vase; astupă paharul cu o folie de plastic și găurește folia de 4-5 ori, iar prin aceste găuri muștele o să fie atrase de mirosul oțetului, iar detergentul de vase le va elimina.

* soluție din apă și ardei iute măcinat - în 250 ml de apă adaugă 1-2 lingurițe de ardei iute măcinat, amestecă foarte bine și pulverizează prin locurile pe unde știi că ai muște

* plante carnivore - dacă ai în casă flori carnivore - celebra Venus flytrap sau Dionaea Muscipula Red Dragon -  astfel de plantă digeră o muscă între 5 și 12 zile

* ulei esențial - pune câteva picături de ulei esențial de eucalipt sau lavandă - dar și de lemongrass, cuișoare, citronella, eucalipt, rozmarin sau mentă - , apoi un litru de apă; amestecă soluția și pulverizeaz-o pe ramele ferestrelor și ușilor.

* lumânări parfumate - mai ales cele de citronella, o plantă binecunoscută care ține departe muștele sau țânțarii, potrivit cumsa.ro.

Pe lângă obișnuitul spray de muște, mai sunt câteva soluții naturale 100% pentru a scăpa vara de aceste insecte enervante. Cei de la cumsa.ro recomandă lavanda, ierburile aromatice – mentă, busuioc -, ulei de eucalipt sau de camfor, frunze de nuc arse. Alte soluții ingenioase, potrivit sursei citate sunt: ornarea unei jumătăți de lămâie cu căței de usturoi sau cu câteva cuișoare, respectiv o soluție de scorțișoară cu apă pulverizată prin camera. O altă idee, atipică, implică vinul alb. Mai precis, într-un pahar puneți vin și detergent de vase, combinație care va atrage muștele, iar soluția de curățat le va împiedica să mai iasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel