5 ponturi pentru a face față sciaticii. Sfaturi de la Harvard

Durere
Sciatica este una dintre cele mai frecvente și neînțelese tipuri de durere. Până la 40% din oameni se confruntă cu această afecțiune pe parcursul vieții și devine mai frecventă pe măsură ce îmbătrânești. Sciatica se manifestă prin dureri de spate obișnuite, dar este diferită. Durerea provine de nervii sciatici și adesea dispare de la sine în câteva ore sau zile. Cu toate acestea, unele atacuri pot dura câteva săptămâni sau chiar luni.

Din fericire, potrivit Harvard Medical School, există soluții pentru a preveni sciatica, precum și pentru a calma durerea.

Ecerciții fizice

Sportul este o modalitate cheie de a preveni sau de a ajuta la ameliorarea sciaticii. Specialiștii de la Harvard recomandă să uați în considerare aceste tipuri:

Exerciții aerobice: mersul pe jos, jogging-ul, înotul, ciclismul, dansul și alte activități care îți cresc ritmul cardiac fără a provoca mai multă durere dacă ai deja sciatică.
Antrenament de forță: exerciții care folosesc greutăți libere, aparate de greutăți sau exerciții izometrice, care implică contractarea mușchilor fără mișcare evidentă.
Antrenament de flexibilitate: yoga, tai chi, Pilates și activități similare care cresc atât flexibilitatea, cât și rezistența.
Într-adevăr, orice exercițiu de care vă puteți bucura.

Întărește-ți mijlocul

S-ar putea să nu pară evident că un abdomen mai puternic ar putea îmbunătăți sănătatea coloanei vertebrale. Dar mijlocul tău nu înseamnă doar mușchii abdominali, deși aceștia contribuie esențial la stabilitatea coloanei vertebrale. Mușchii din spate, laterale, pelvis și fese sunt, de asemenea, parte din mijlocul tău. Consolidarea tuturor acestor mușchi ajută la susținerea coloanei vertebrale.

Multe tipuri de exerciții fizice, inclusiv yoga și Pilates, pot consolida mușchii de bază.

Evitați să stați jos perioade lungi

Perioadele de ședere prelungite pun presiune pe discuri și ligamente în partea inferioară a spatelui. Dacă 

Să fii supraponderal sau obez poate crește riscul pentru sciatică. Iar persoanele care au sciatica și sunt supraponderale tind să se vindece mai lent. De ce? Greutatea crescută pune presiune asupra coloanei vertebrale și poate duce la hernii de discuri. Chiar și pierderea minoră în greutate va reduce inflamația și presiunea asupra coloanei vertebrale.


Gestionați-vă greutatea

Să fii supraponderal sau obez poate crește riscul pentru sciatică. Iar persoanele care au sciatica și sunt supraponderale tind să se vindece mai lent. De ce? Greutatea crescută pune presiune asupra coloanei vertebrale și poate duce la hernii de discuri. Chiar și pierderea minoră în greutate va reduce inflamația și presiunea asupra coloanei vertebrale.

Practică o postură bună

Nu trebuie să te plimbi prin cameră cu o carte pe cap pentru a exersa o postură bună. Urmați aceste sfaturi:

Fii atent la poziția corpului tău când stai.
Trageți umerii în jos și înapoi.
Dacă lucrați la un computer, faceți pauze dese. Poziționează-ți monitorul astfel încât să-l poți vedea fără a îndrepta capul în jos sau a-l înclina înapoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel