5 medici bolnavi de COVID la SUUB. Manager interimar: nu e chiar focar
24 oct, 18:28
Managerul interimar al Spitalului Universitar de Urgență București, Cătălin Cîrstoiu, declară că sunt 5 medici bolnavi de COVID. Sursele DC Medical susțin că numărul lor ar fi mai mare: 9 cadre medicale infectate.
SUUB - Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. Foto: DC MEDICAL
EXCLUSIV

Medicul Cătălin Cîrstoiu, managerul interimar al Spitalului Universitar de Urgență București, a declarat, pentru DC Medical, sâmbătă, 24 octombrie, că în unitatea pe care o conduce sunt 5 doctori infectați cu COVID-19, inclusiv un șef de secție. Sursele DC Medical vorbesc de 9 doctori infectați cu noul coronavirus la Neurologie. Potrivit site-ului SUUB, la secția amintită, alcătuită din două departamente, sunt trecute 17 cadre medicale, un psiholog și două asistente șefe.

Managerul SUUB a mai precizat că ”nu e chiar un focar” și că s-au dispus măsuri de limitare a accesului. Informația că aceste cadre medicale sunt pozitive a venit vineri, 23 octombrie, și tot atunci, adaugă managerul Cîrstoiu, s-au dispus măsuri specifice. ”Par a fi cazuri de import”, a mai amintit acesta, afirmând că partenerul de viață a unuia dintre doctori era bolnav cu virusul SARS-COV2.

Managerul a subliniat că oamenii, indiferent de profesia lor, trebuie să ia în serios amenințarea virusului și să se protejeze de acesta.

DC Medical a arătat, într-un material publicat zilele acestea, că ”focarele COVID din unitățile medicale sunt EXCLUSE din calculele pe care le fac, zilnic, autoritățile” și că ”datele din Registrul Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale nu arată și ce era mai important: focarele de COVID-19 din spitale și pacienții infectați din cauza lor!”. Materialul poate fi citit detaliat AICI.

 

 

 

 


Ştiri Recomandate

Ședința de Guvern
BREAKING NEWS
Medic
BREAKING NEWS
Sistemul de penalizare pentru medicii de familie, cum va fi modificat. Ultima informație de la Guvern


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri