5 lucruri pe care nu ar trebui să le spui niciodată unui pacient cu cancer

Cancer
Cancerul afectează nu doar corpul nostru, dar ne afectează și bunăstarea psihologică. De aceea este important să menajăm pacienții cu această afecțiune.

Deci, dacă întâlnești și un pacient cu cancer în această zi, atunci asigură-te că îi spui acelei persoane lucruri pozitive și nu îți amintești brusc despre unele cunoștințe care au pierdut lupta cu boala aceasta nemiloasă.

Există anumite lucruri care nu ar trebui spuse unei persoane care luptă împotriva cancerului. Iată câteva dintre ele, potrivit psihologilor:

Vomiți frecvent?

Nu ar trebui să întrebi asta o persoană care suferă de cancer și face chimioterapie constantă. Așadar, nu întrebați acest lucruri care le reamintesc despre asta. Mai degrabă, angajați-i în discuții despre alte subiecte. Poate fi orice ca sport, cinema și altele. Trebuie doar să se concentreze pe alte lucruri.

Acesta este o formă de cancer agresiv?

Persoanele care se confruntă cu această boală cronică nu sunt în măsură să vorbească despre starea cancerului lor. Și poate, de asemenea, să-i sperie de întreaga situație. Deci, nu pune niciodată această întrebare. Membrii familiei și prietenii pot vorbi despre cancer, dar nu întrebați cât de rău este.

Ai încercat un tratament alternativ?

Când o persoană se luptă cu cancerul, familia sa face toate cercetările. Ei iau opinii de la medici și experți.

Peruca ta arată naturală

S-ar putea să credeți că spunând aceste lucruri îi va motiva și îi va face fericiți, dar dimpotrivă, îi doare. Oamenii care luptă împotriva cancerului sunt conștienți de situația lor. Deci, nu spune aceste lucruri. Pot deveni vulnerabili.

Ar fi trebuit să urmezi un stil de viață sănătos

Pacienții cu cancer dau deja vina pe stilul lor de viață și obiceiurile alimentare, dar chiar nu știe nimeni care din acestea cauzează cancerul. Chiar și persoanele cu un stil de viață foarte sănătos pot suferi de această boală. Deci, a spune asta este ca și cum ai face de rușine pacientul cu cancer. Se vor simți vinovați. Prin urmare, nu spuneți niciodată asta unui pacient cu cancer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel