5 lucruri la care trebuie să RENUNȚI, dacă vrei să scapi definitiv de celulită

Majoritatea dintre noi avem celulită. Cu toate acestea, suntem nemulțumite de aspectul de portocală al pielii și încercăm tot felul de trucuri inutile, cu gândul că vom scăpa, ca prin minune, de celulită.

Partea proastă este că îți pierzi timpul cu creme miraculoase, care promit marea cu sare în timp record. Cel mai bine fii atentă la aceste cinci lucruri la care trebuie să renunți, dacă vrei să scapi de celulită. 
 
Celulita nu discriminează și poate apărea indiferent de formă sau de tipul corpului, așa că poate apărea pe coapse, brațe sau burtă, indiferent dacă ai 50 de kilograme sau 70. De asemenea, este genetică, deci dacă mama ta suferă de celulită, atunci s-ar putea să o moștenești.

1. Bei foarte puțină apă, spre deloc

 

Celulita de sub piele stochează toxine, care se pot acumula dacă ai un stil de viață nesănătos, indiferent de formă sau dimensiune. Apa menține pielea hidratată și elimină toxinele, așa că este esențială, dacă vrei o piele proaspătă și tânără.  

Dacă ți se pare plictisitoare apa simplă, stoarce lămâie sau portocală.

2. Nu mănânci alimente care conțin lecitină

 

Dacă meniul tău conține o mulțime de alimente rafinate, procesate sau grase, toate acestea ar putea contribui la o circulație deficitară și, prin urmare, nu vor încuraja procesele digestive naturale ale corpului să elimine toxinele, declanșând astfel apariția celulitei.

O dietă bogată în antioxidanți - vitaminele A, C și E, plus seleniu, mangan, zinc și cupru - poate ajuta la prevenirea deteriorării celulelor.

Mâncând zilnic alimente bogate în lecitină, vei restabili puterea celulelor dermice. Ouăle, merele, soia, spanacul, conopida, alunele și salata iceberg sunt toate alimente bogate în lecitină, deci sunt minunate pentru a scăpa de celulită.

3. Eviți peștele gras

 

Acizii grași omega-3, pe care îi poți găsi în somon, ton, macrou și sardine (precum și uleiurile vegetale, semințele și nucile) sunt cunoscute pentru că reduc colesterolul rău. Prin scăderea colesterolului vei stimula circulația, care are un efect antiinflamator.

Grăsimile din peștele gras contribuie la reducerea umflăturilor care ar putea agrava deteriorarea celulelor pielii. Încearcă să mănânci pește gras o dată pe săptămână pentru a învinge acele probleme date de celulită.

4. Nu mănânci lactate

 

Produsele lactate, cum ar fi smântâna, untul și brânza, sunt bogate în grăsimi saturate benefice pentru organismul tău. Din când în când, te poți răsfăța cu puțină brânză și smântână.

5. Spui NU fructelor și legumelor

 

Celulita este cauzată de acumularea de toxine, astfel încât fructele și legumele cu conținut ridicat de antioxidanți sunt cel mai bun mod de a combate pielea noduroasă din interior spre exterior.

Unele fructe și legume sunt mai bune decât altele, cele viu colorate fiind cele mai indicate. Mănâncă țelină, portocale, grapefruit, piersici și prune, sunt sărace în zahăr și bogate în fibre.

Alimentele bogate în vitamina C sunt, de asemenea, substanțe excelente anti-celulită, deoarece stimulează nivelul de colagen din piele, făcând-o fermă și întinsă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel