5 lucruri care fac o salată sănătoasă un dezastru pentru dietă

Cum faci o salată sănătoasă să fie un dezastru pentru dietă? Un castron uriaș de verdeață poate fi plin de vitamine, minerale și fibre. Dar ceea ce puneți peste, ca să îi dea gust, poate să transforme salata sănătoasă din deliciul dietetic în dezastru alimentar.

Un castron uriaș de verdeață poate fi plin de vitamine, minerale și fibre. Dar ceea ce puneți peste poate să-l transforme din deliciul dietă în dezastru alimentar.

Indiferent dacă vă aflați acasă, luați masa la restaurant sau chiar într-un bar care servește „salate sănătoase", aceste sfaturi vă vor ajuta să țineți în frâu grăsimile și caloriile pe care le adăugați fără băgare de seamă. Iată cum stricați tot efectul unei salate sănătoase și vă sabotați dieta:

- Dressingurile cremoase pot avea mai mult de 130 de calorii per porție, aproape toate fiind grăsimi - și nu din cele mai sănătoase tipuri de grăsimi. Iaurt, brânză sau maioneză, toți sunt vinovați! În schimb, dacă vă rezumați la un puțin oțet și o linguriță de ulei de măsline, acestea vor adăuga salatei voastre doar câteva calorii.

- Proteinele pot transforma salata într-o masă, dar stați departe de carnea grasă, slănină și pui sau creveți prăjiți. Încercați somonul sau carnea de pui la gratar.

- Brânza poate fi cea mai gravă din elementele adăugate de obicei la salată - mormane de brânză mărunțită adaugă sute de calorii. Dacă doriți un gust de brânză, presărați o lingură de parmezan ras. Chiar și mai bine, adăugați câteva bucăți de avocado proaspăt pentru grăsimile sale sănătoase și cremozitate.

- Crutoanele și pastele crocante adaugă substanță, dar puțin nutritivă și cu multe calorii. Câteva nuci sau sâmburi și semințe pot oferi același tip de „crocant" dar cu un plus de substanțe nutritive excelente. Atenție, însă, adăugați doar o lingură din aceste ingrediente, deoarece sunt relativ bogate în calorii (datorită grăsimilor sănătoase). Și asigurați-vă că nu sunt glazurate cu zahăr sau sărate în exces.

- În cele din urmă, când comandați o salată dintr-un meniu, aveți grijă de vasul în care este servită. Porțiile uriașe măresc considerabil caloriile, chiar dacă ele sunt teoretic „sănătoase". Apoi, în unele locuri, salatele vă pot fi aduse în chifle uriașe transformate în bol. În acest caz, bucurați-vă de conținut, dar nu nu mâncați și recipientul, pentru că e făcut cu făină și este ca și cum ai consuma mai multe porții de carbohidrați și grăsimi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel