Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Gripa este o infecție virală a tractului respirator superior care poate fi diagnosticată de obicei prin simptomele sale. Simptomele gripei debutează brusc și includ: febră, frisoane, tuse, congestie, dureri în gât, cefalee, dureri musculare și oboseală.
Conform CDC (Centrele americane pentru Controlul Bolilor Transmisibile), majoritatea oamenilor nu au nevoie să vadă un medic sau să ia medicamente, ci ar trebui să se refacă acasă și să evite contactul cu ceilalți. Cu toate acestea, pentru unii oameni gripa poate fi fatală, persoanele cu risc crescut de complicații fiind copiii mici, adulții cu vârsta de 65 de ani sau peste, femeile însărcinate și persoanele cu boli cronice, cum ar fi astmul, diabetul sau bolile de inimă etc.
Citește și: Complicații ale gripei, dintre care unele sunt mortale
Răceala comună este de fapt o viroză, adică o infecție virală a nasului și gâtului (tractul respirator superior). De obicei, este inofensivă, deși s-ar putea să nu pară așa. Multe tipuri de virusuri pot provoca o răceală comună. Adulții sănătoși se pot aștepta să aibă două sau trei astfel de răceli în fiecare an. Sugarii și copiii mici pot avea și mai frecvent răceli. Conform Mayo Clinic, majoritatea oamenilor se recuperează după o răceală comună în decurs de o săptămână până la 10 zile, dar simptomele pot dura mai mult la persoanele care fumează. În general, nu aveți nevoie de îngrijiri medicale pentru o răceală comună. Cu toate acestea, dacă simptomele nu se îmbunătățesc sau se agravează, consultați-vă medicul.
Simptomele unei răceli comune apar de obicei la una până la trei zile după expunerea la un virus care provoacă răceala. Semnele și simptomele, care pot varia de la o persoană la alta, pot include: Curge nasul sau aveți nasul înfundat, durere în gât, tuse, congestionare, ușoare dureri de corp sau o ușoară durere de cap, strănut, febra mică și senzație de rău în general.
Citește și: Răceală sau gripă, simptomele fac diferența
În ambele situații este important să știți că dacă vă aflați într-un grup cu risc crescut – adică aveți boli cronice precum hipertensiune, diabet, boli de inimă sau altele asemenea-, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră la primele semne de gripă sau răceală, atrag atenția experții. Este posibil să aveți nevoie de un medicament antiviral pentru a preveni complicații grave, cum ar fi pneumonia.
Dar dacă vă recuperați acasă, care sunt cele mai bune remedii împotriva gripei care vă pot ușura simptomele? Din păcate, potrivit Institutelor Naționale americane de Sănătate (NIH), nu există dovezi puternice că vreun produs natural este util împotriva gripei. Adică nu există ceva care să te vindece de gripă ci doar lucruri care ameliorează simptomele și scurtează boala. Printre acestea se numără și cinci lucruri care pot să pară banale:
A rămâne hidratat este una dintre cele mai importante modalități de a controla gripa. Poate reduce congestia și preveni deshidratarea. Evitați lichidele precum alcoolul și băuturile cu cofeină care pot crește urinarea și pot agrava deshidratarea. O supă caldă de pui sau de legume ori un ceai cald cu miere și lămâie sunt perfecte. La cea puteți adăuga și ghimbir, care desfundă căile nazale. Important e să aveți o dietă ușoară, dar nutritivă.
Odihna este celălalt lucru cel mai important de făcut când aveți gripă. Odihna ajută sistemul imunitar să lupte împotriva gripei. Adulții trebuie să doarmă între 7-9 ore pe noapte.
Apa caldă și sărată poate reduce inflamația și vă poate curăța mucoasa care vă acoperă gâtul. Se dizolvă o jumătate de linguriță de sare într-o cană de apă caldă. Apa sărată nu se înghite!
Încercați un spray nazal salin pentru a reduce congestia nazală. Medicul și farmacistul vă pot sfătui de care aveți nevoie.
Utilizarea unui vaporizator sau umidificator poate face mucoasa din nas și cea adunată în piept să se umezească și să se curețe mai ușor. Puteți obține același rezultat și cu un duș cald.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...