5 greșeli pe care să NU le faci NICIODATĂ dacă ești într-o relație la distanță

ce să nu faci într-o relația la distanță. Foto: Anastasia Shuraeva, de la Pexels
Există puține lucruri în viață care testează rezistența iubirii, cum ar fi o relație la distanță. În timp ce multora le este prea frică să încerce, unele cupluri prosperă într-o astfel de uniune. Dar acestea nu fac următoarele cinci greșeli: 

Deși există multe modalități de a menține scânteia vie și de a supraviețui unei relații la distanță, există câteva greșeli „de începători” pe care trebuie să le eviți atunci când te afli într-o astfel de relație. 

Având la îndemână mesajele tip text și video-conversațiile, s-ar putea să vi se pară că menținerea unei relații la distanță este mai ușoară ca niciodată. Dar relația va eșua, dacă faci următoarele greșeli

1) Evită comunicarea excesivă

Nu este înțelept să fii prea „lipicios” și posesiv, nici atunci când ai iubitul/iubita lângă tine și nici când ai o relație la distanță. Voi doi nu trebuie să comunicați 16 ore pe zi pentru a vă menține relația. Multe cupluri cred că trebuie să compenseze distanța comunicând mai mult, dar nu este adevărat. Și s-ar putea să înrăutățească lucrurile. Amintiți-vă de fiecare dată că, de regulă, mai puțin este mai bun. 

2) Nu trimite mesaje dintr-un singur cuvânt

Trimiterea mesajelor dintr-un singur cuvânt indică, de fapt, că ești supărat pe partenerul tău sau că există o oarecare furie reziduală în mintea ta. Ori că nu te interesează prea tare ce are de spus partenerul. Acest lucru vă poate îngrijora partenerul/partenera, care poate presupune că n-aveți chef de el/ea. Chiar dacă nu ai astfel de sentimente, trimiterea de texte dintr-un singur cuvânt precum „bine”, „sigur” și „superb” tind să-ți ridice semne de întrebare în mintea partenerului, care poate crede că există altceva la mijloc.

3) Gelozie furibundă

Deoarece amândoi vă petreceți mult timp departe unul de celălalt, s-ar putea să fiți geloși știind că el își petrece mult timp cu colegii de sex feminin, în timp ce el poate fi gelos pe cel mai bun prieten masculin al tău. Chiar și așa nu e cazul să îți manifești gelozia constant, prin conversații, acuze și întrebări puse în neștire, pentru că dacă nu ai încredere în fidelitatea partenerului / partenerei, relația ta nu funcționează și te așteaptă un dezastru. În plus, ține mintă că nimănui nu-i plac persoanele care atârnă, lipitoarele. E sufocant și la propriu și la figurat. 

4) Nu închide în mijlocul unei dispute

Oamenii care au relații la distanță petrec o mare parte din timpul lor la telefon sau folosind apeluri video pentru a păstra legătura. Așadar, dacă aveți vreo dispută în timp conversațiilor acestora virtuale, încearcă să eviți tentația de a închide fix când nu vă mai convine ce spune partenerul / partenera. Dacă înjurați și închideți telefonul lucrurile nu se rezolvă, ci poate îngreuna rezolvarea problemelor și împăcarea. Îngrijorarea și anxietatea pe care le simți sau le provoci partenerului / partenerei în astfel de circumstanțe pot fi nesănătoase pentru relația ta.

5) Nu îi ignora

Să-ți ignori partenerul / partenera este, de fapt, o metodă pasivă agresivă pe care mulți o folosesc pentru a se răzbuna jumătățile lor. Doar că jumătatea în cauză s-ar putea să sufere ori să se plictisească și să te părăsească. Comunicarea este cheia. De fapt, de fiecare dată când ceva te nemulțumești, ar trebui să-i sui pe șleau jumătății tale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel