Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Sunt câteva obiceiuri sau gesturi pe care oamenii le fac uneori involuntar și care le cresc colesterolul.
Iată ce să nu faceți, potrivit specialiștilor de la webmd:
* Săriți peste exercițiile fizice - sportul este una dintre cele mai bune modalități de a vă controla colesterolul. Nu trebuie să alergați un maraton - 40 de minute de mers pe jos, înot, ciclism sau să dansați de 3 sau 4 ori pe săptămână. Dacă aveți timp scurt, îl puteți împărți pe tot parcursul zilei.
* Lenevești mult pe canapea - statul prea mult timp este asociat cu obezitatea, bolile de inimă și hipertensiunea arterială. Dacă lucrați la un birou, încercați să vă ridicați și să vă deplasați la fiecare 30 de minute sau gândiți-vă la utilizarea unui birou în picioare.
* Vă ignorați greutatea - prea multe kilograme, dispuse mai ales în jurul burții, pot crește colesterolul rău (LDL) și îl pot reduce pe cel bun (HDL). Dacă slăbiți fie și 10% din greutate e un pas în față. Discutați cu medicul dumneavoastră despre cel mai bun program de dietă și exerciții fizice pentru a vă ajuta să pierdeți în greutate.
* Mâncați multe grăsimi trans – se găsesc în alimente prăjite, produse de patiserie, aluat pentru pizza, gogoși, brioșe, biscuiți, biscuiți și multe alimente preambalate. Acestea cresc nivelul de colesterol ”rău”. Ar fi bine să citiți etichetele alimentelor pentru a limita grăsimile trans și să consumați multe fructe, legume, cereale integrale, lactate cu conținut scăzut de grăsimi, carne de pasăre, pește și nuci.
* Ați scos toate grăsimile din dietă – nu e o idee bună. Grăsimi ”bune” găsiți în păstrăv, somon, hering, avocado, măsline, nuci și uleiuri vegetale lichide, cum ar fi șofranul, canola, floarea-soarelui și uleiul de măsline.
* Ascultați-vă medicul de familie - urmați instrucțiunile medicului dumneavoastră cu privire la orice rețetă. Dacă uitați să luați medicamentul, nu încercați să „compensați” dozele luând mai multe data viitoare. Asigurați-vă că spuneți medicului dumneavoastră despre orice medicament pe care îl luați deja.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...