5 fructe care topesc grăsimea și subțiază talia. Mulți greșesc când le scot din dietă: Pierdere de 3,5 KG

5 fructe care topesc grasimea si subtiaza talia - Foto: Pexles @Trang Doan
Care sunt cele mai bune fructe care subțiază talia. Dezvăluirile contrazic multe diete și mulți medici nutriționiști.

În încercarea de a slăbi, multe fructe sunt eliminate din dietă, dar există totuși unele fructe care conțin antioxidanți și elemente nutritive și ajută la topirea grăsimii.

Dana Ellis Hunnes, nutriţionist la UCLA Medical Center, susține că "fructele proaspete, întregi, ajută la reducerea grăsimii din zona taliei şi ajută la pierderea în greutate, deoarece sunt în mod natural sărace în calorii, cu aport semnificativ de apă. Sunt şi antiinflamatoare, ceea ce poate ajuta în pierderea grăsimilor. Inflamaţia creşte depunerea grăsimilor în organism, în special în talie, în timp ce alimentele antiinflamatoare, ca fructele, ajută la arderea grăsimilor".

În plus, ea spune că "orice fruct proaspăt este bun pentru a slăbit şi a-ţi menţine sănătatea, datorită conţinutului lor de apă şi a aportului caloric redus" și ne sfătuieşte să consumăm puţine fructe uscate, cu un aport caloric mai mare.

Care sunt fructele care topesc găsimea

 

1. Cunoscute pentru compuşii anti-cancer, merele au capacitatea de a restabili echilibrul microbian de la nivel intestinal. Fibrele şi polifenolii din coaja şi miezul merelor întregi sunt fermentate când ajung în colon unde favorizează dezvoltarea bacteriilor sănătoase, ceea ce ajută la reducerea inflamaţiei care contribuie la apariţia obezităţii.

Oamenii de ştiinţă au observat că aceia care au ajuns la obezitate au tendinţa de a avea probleme cu flora intestinală.

2. O jumătate de grapefrut conţine circa 40 de calorii şi 4,5 grame de pectină și este cunoscută pentru capacitatea de a reduce nivelul colesterolului. Datorită antioxidanţilor pe care îi conferă, grepfrutul este asociat cu o reducere a greutăţii corporale.

Consumul unei jumătăţi de grepfrut înainte de masă a fost asociat cu o pierdere de circa 3,5 kilograme în 3 luni. Mai mult, rezistenţa la insulină a fost, de asemenea, îmbunătăţită de grapefrutul mâncat ca atare.

3. O mână de afine este cea mai bună alegere pentru o gustare în timpul dietei de slăbit. Afinele te vor împiedica să mănânci în exces la cină.

Potrivit unui studiu, unor femei cu vârste sub 30 de ani li s-a oferit fie o gustare cu fructe de pădure diverse, fie una cu bomboane care conţin acelaşi număr de calorii ca fructele. După o oră, femeile au luat o cină constând în paste, iar cercetătorii au observat cât de mult au mâncat. S-a dovedit că femeile care au mâncat fructe de pădure au consumat în medie cu 133 de calorii mai puţine la cină, ceea ce a determinat oamenii de ştiinţă să ajungă la concluzia că gustarea care constă în fructe de pădure înainte de cină ar putea fi o metodă simplă de control a greutăţii.

4. "Este ușor să uităm că avocado este, din punct de vedere tehnic, un fruct, dar, indiferent de denumirea lor, s-a constatat că avocado susține pierderea în greutate", spune Lubeck. Fibrele și grăsimile mononesaturate din consumul unui avocado zilnic îmbunătățesc microbiota intestinală sănătoasă și ajută la pierderea în greutate, potrivit unui studiu din 2019. În plus, o cercetare din Journal of the American Heart Association, citată de Eatthis a demonstrat că mâncatul unui avocado pe zi, ca parte a unei diete moderate în grăsimi, a fost asociat cu scăderea foamei, precum și cu scăderea colesterolului LDL, în special a LDL cu densitate mică, care este cel mai periculos pentru sănătatea inimii.

5. Consumul de apă este o modalitate bună de a vă umple înainte de masă. Aici intervine pepenele roșu. Chiar dacă este dulce, pepenele roșu este în mare parte apă, aproximativ 94% apă. Nu e de mirare că are doar aproximativ 40 de calorii pe cană și este o opțiune bună de desert pentru persoanele care doresc să slăbească.

Un studiu realizat în 2019 în revista Nutrients, la care au participat persoane supraponderale care au mâncat 2 căni de pepene proaspăt tăiat în cuburi pe zi timp de patru săptămâni și apoi un biscuit cu conținut caloric scăzut de echivalentul caloric al pepenelui în alte patru săptămâni, a constatat că foamea a fost redusă semnificativ doar după ce au mâncat fructul. În plus, raportul talie/șold al subiecților a fost mai mic în săptămâna a patra a testului cu pepenele roșu decât în săptămâna a patra a segmentului experimentului în care au mâncat prăjituri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel