5 condimente pentru sănătatea INIMII

5 condimente FOTO: Pexels @mareefe
Condimente  care mențin sănătatea sistemului cardiovascular. Care dintre ele previne tromboza?

Condimentele sunt folosite la aromatizarea mâncărurilor, dar au și proprietăți terapeutice. Unele dintre acestea ajută la sănătatea sistemului cardiovascular și previn unele boli de inimă.

Busuiocul

Busuiocul conține substanțe care scad tensiunea arterială și scad nivelul de trigliceride și colesterol din sânge. Excesul de colesterol se poate depune pe vasele de sânge și crește riscul de ateroscleroză, una dintre principalele cauze de deces în lume. Busuiocul are efecte antiinflamatoare și antioxidante, scade nivelul de glucoză din sânge și ajută organismul în perioadele de stres. Vezi și: Busuiocul scade GLICEMIA și INFLAMAȚIA

Foile de dafin

Dafinul intervine în creșterea rezistenței vaselor capilare. La fel ca și busuiocul, dafinul scade nivelul de colesterol din sânge și previne bolile de inimă. Colesterolul este mărit și în cazul diabetului, iar ceaiul de dafin a devenit un remediu natural în tratarea acestei boli cronice. Foile de dafin au rol și în creșterea sistemului imunitar și al sistemului respirator, fiind un remediu împotriva sinuzitei.

Piperul negru

Piperul negru adăugat în mâncăruri scade riscul de deces din cauza bolilor de inimă. Piperul scade nivelul de colesterol din sânge și reduce tensiunea arterială. Mai mult decât atât, piperul negru are efect antiinflamator și este o sursă bogată în antioxidanți.

Scorțișoara

Scorțișoara este un condiment foarte delicios și are proprietăți medicinale. Cele mai importante dintre acestea sunt potențialul său hipotensiv și antidiabetic. Scorțișoara scade nivelul de trigliceride și colesterol din sânge, crește sensibilitatea celulelor la insulină și scade considerabil riscul apariției bolilor cardiovasculare.

Cuișoarele

Cuișoarele sunt pline în antioxidanți și previn bolile cronice, precum: afecțiunile cardiovasculare și diabetul. Obezitatea este unul dintre principalii factori favorizanți ai bolilor de inimă. Cuișoarele ajută persoanele supraponderale să scadă în greutate, reduc stresul și întăresc sistemul imunitar. Totodată, acest condiment previne și formarea cheagurilor de sânge care poate cauza tromboze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel