Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Puteți face din savurarea unui ceai un ritual de calmare, dacă îl beți seara, înainte de culcare. Iată câteva ceaiuri care au efect relaxant și care pot ajuta în calmarea stărilor de stres și anxietate:
În medicină populară, se spune că teiul ajută la diminuarea anxietății. Se crede că un ceai de tei vă poate ajuta să vă relaxați și, eventual, să vă ameliorați ușurați insomnia, o afecțiune frecvent legată de problemele de anxietate (link direct sursa informației).
Deși nu există prea multe cercetări cu privire la beneficiile potențiale ale teiului asupra sănătății, un studiu preliminar publicat în Journal of Ethnopharmacology (link direct studiu) a constatat că planta ar putea ajuta la ameliorarea anxietății.
Un aminoacid găsit în mod natural în ceaiul verde, teanina promovează relaxarea și ajută la tratarea unei serii de probleme precum anxietatea, depresia și stresul. Un studiu preliminar (link direct studiu) sugerează că teanina poate ajuta la îmbunătățirea dispoziției, a funcției creierului și la calmarea răspunsului corpului la stres. Atenție, însă, nu se bea seara, după ora 18.00, pentru că este un ceai care conține cafeină.
O analiză a mai multor studii arată că persoanele care consumă ceai verde în mod regulat pot avea o protecție sporită împotriva hipertensiunii arteriale și a colesterolului ridicat (doi factori de risc de top pentru bolile de inimă), precum și a unor forme de cancer (link direct analiză).
Pentru a obține opt ore de somn în fiecare noapte, încercați un ceai de mușețel. Mușețelul s-a dovedit a îmbunătăți funcționarea diurnă la persoanele cu insomnie într-un studiu pilot publicat în BMC Complementary and Alternative Medicine în 2011 (link direct studiu).
Ca să aveți mintea ascuțită de-a lungul anilor, este important să rămâneți activi fizic și mental, să urmați o dietă bogată în antioxidanți și acizi grași omega-3 și să vă gestionați stresul. Anumite remedii naturale, cum ar fi rozmarinul, pot ajuta. Există, de asemenea, unele dovezi că rozmarinul poate ajuta la îmbunătățirea sănătății creierului prin stimularea activității sale implicate în controlul stării de spirit.
Într-un studiu preliminar publicat în revista Fitoterapia în 2013 (link direct studiu), oamenii de știință au constatat că rozmarinul a contribuit la îmbunătățirea memoriei pe termen lung la cobai.
Rădăcina de valeriană e folosită de sute de ani ca remediu popular pentru calm și un somn mai bun. Valeriana conține, printre altele, acidul valerenic, care poate ajuta la reducerea anxietății (link direct studiu).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...