5 beneficii pe care le obții când bei apă suficientă

Apa este foarte importantă în organism
Consumul de apă suficientă are efecte benefice, de la aspectul pielii, până la starea de spirit. 

Iată cinci beneficii ale consumului de apă:

1. Îmbunătățește aspectul pielii

Întrucât apa este componenta principală a celulelor și țesutului r pielii, este evident că, dacă beți o cantitate adecvată, veți îmbunătăți starea pielii.

Studiile au constatat că consumul a mai mult de 2 litri de apă pe zi poate avea un impact pozitiv semnificativ asupra fiziologiei pielii

Mai mult, dacă pielea uscată este o problemă constantă, consumând zilnic apă suficientă vă va oferi o îmbunătățire semnificativă

2. Ajută durerile de cap

Este bine cunoscut faptul că deshidratarea poate provoca dureri de cap

De asemenea, se crede că simplul consum de mai multă apă poate ajuta la scăderea durerilor de cap, de la tensiune până la migrenă. Acest lucru a dus la mai puține dureri de cap și la o intensitate redusă

3. Favorizează o mai bună concentrare

Mulți dintre noi se luptă cu concentrarea. Simplul consum de apă poate ajuta.

Studiile au arătat că deshidratarea ușoară are efect asupra concentrației, vigilenței și memoriei pe termen scurt la persoanele de toate vârstele, așa că beți în timpul lucrului sau studiului și veți simți diferența.

4. Crește nivelul de energie

Când sunteți deshidratat, este posibil să vă simțiți obosit și lipsit de energie. Acest lucru se datorează faptului că apa joacă un rol în modul în care corpul creează energie.

Dacă nu beți suficientă apă, asta influențează și rezistența musculară, așa că nu vă așteptați să aveți cele mai bune rezultate personale în timp ce sunt deshidratați

5. Poate îmbunătăți starea de spirit

Schimbările de dispoziție fac parte din viață, dar a bea mai multă apă ar putea fi un mod simplu de a vă ajuta să vă echilibrați starea de spirit.

Nivelurile ușoare de deshidratare pot provoca perturbări ale dispoziției, inclusiv niveluri crescute de oboseală, confuzie, furie. Deci, dacă vă simțiți înțepenit și iritabil, începeți prin a consuma apă. Ar putea fi un pas în direcția corectă către o minte mai calmă.

Se crede că șase, până la opt pahare de lichid de 200 ml sunt de obicei optime, cu toate acestea uneori este posibil să aveți nevoie de ceva mai mult.

Dacă temperaturile sunt crescute, sunteți gravidă, alăptați, faceți exerciții fizice sau vă simțiți rău, beți puțină apă în plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel