5 beneficii ale uleiului de cătină

Cătină  FOTO: pixabay
Uleiul de cătină este folosit de mii de ani ca remediu natural împotriva diferitelor afecțiuni.

Uleiul de cătină este extras din fructele, frunzele și semințele plantei, un mic arbust mic.

Iată 5 beneficii ale uleiului de cătină:

1. Bogat în mulți nutrienți - Uleiul de cătină este bogat în diverse vitamine, minerale și compuși utili ai plantelor. Este în mod natural plin de antioxidanți, care vă ajută să vă protejați corpul împotriva îmbătrânirii și a bolilor precum cancerul și bolile de inimă. Semințele și frunzele sunt, de asemenea, bogate în quercetină, un flavonoid legat de scăderea tensiunii arteriale și de un risc redus de boli de inimă. Mai mult, boabele sale au potasiu, calciu, magneziu, fier și fosfor, folat, biotină și vitamine B1, B2, B6, C și E.

2. Promovează sănătatea inimii - Uleiul de cătină poate beneficia sănătatea inimii în mai multe moduri diferite. Pentru început, antioxidanții săi pot ajuta la reducerea factorilor de risc de boli de inimă, inclusiv cheaguri de sânge, tensiune arterială și niveluri de colesterol din sânge.

3. Poate proteja împotriva diabetului - studiile pe animale arată că poate ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge prin creșterea secreției de insulină și a sensibilității la insulină. Un mic studiu efectuat la om remarcă faptul că uleiul de cătină poate ajuta la minimizarea vârfurilor zahărului din sânge după o masă bogată în carbohidrați.

4. Vă protejează pielea - compușii din uleiul de cătină vă pot îmbunătăți sănătatea pielii atunci când sunt aplicați direct. De exemplu, studiile pe eprubete și pe animale arată că uleiul poate ajuta la stimularea regenerării pielii, ajutând rănile să se vindece mai repede. În mod similar, studiile pe animale au arătat că uleiul de cătină poate contribui la reducerea inflamației în urma expunerii la UV, protejând pielea împotriva daunelor provocate
de soare. Există unele dovezi că uleiul de cătină poate preveni uscarea pielii și vă poate ajuta să se vindece de arsuri, degerături și escare.

5. Vă poate stimula sistemul imunitar - Uleiul de cătină vă poate ajuta să vă protejați corpul împotriva infecțiilor. Experții atribuie acest efect, în mare parte, conținutului ridicat de flavonoizi, compuși vegetali benefici care vă pot întări sistemul imunitar prin creșterea rezistenței la boli. Uleiul de cătină conține o cantitate bună de antioxidanți, compuși benefici ai plantelor care pot ajuta, de asemenea, la apărarea organismului împotriva microbilor, potrivit healthline.com.













Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel