Această metodă simplă ne ajută să...
Scăderea tensiunii arteriale, scăderea nivelului de zahăr din organism și reducerea inflamației sunt doar câteva dintre beneficiile consumului de scorțișoară.
Iată efectele în bine ale consumului de scorțișoară, potrivit medicinenet.com:
* tensiunea arterială mai scăzută - consumul de scorțișoară în fiecare zi timp de 3 luni vă poate reduce tensiunea arterială sistolică (numărul maxim) cu până la 5 puncte, susțin câteva studii, dar poate și scădea colesterolul ”rău” - asta s-a observat în urma unei mici cercetări la care au participat 60 de adulți cărora li s-a dat 1/4 linguriță de scorțișoară în fiecare zi timp de 40 de zile.
* protejează creierul - scorțișoara a oprit acumularea unei proteine cerebrale care este un semn distinctiv al bolii Alzheimer, într-un studiu de laborator. Într-un alt studiu, șobolanii care au avut scorțișoară s-au descurcat mai bine într-un labirint de apă conceput pentru a-și testa memoria.
* reduce inflamația - mai multe studii susțin că scorțișoara este remediu natural pentru adulții în vârstă în lupta lor cu artrita reumatoidă.
* combate bacteriile - scorțișoara poate lupta împotriva multor tipuri de bacterii care îmbolnăvesc oamenii, inclusiv salmonella, E. coli și stafilococul. Poate că ar putea fi folosit ca conservant natural în alimente și produse cosmetice.
* scapă de o infecție cu drojdie - se pare că scorțișoara are puterea de a distruge ciuperca Candida albicans, care cauzează majoritatea infecțiilor vaginale cu drojdie, arată studiile de laborator.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Trei factori de risc majori duc la...