Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Cinci sucuri sunt un plus indispensabil în dietă dacă ai peste 50 de ani. Organismul femeilor în special are nevoie de nutrienți la diferite perioade de vârstă. După 50 de ani, femeile au nevoie de mai multe vitamine și minerale. Lipsa lor, le fac să se simtă mai obosite și să aibă un stil de viață mai puțin activ.
Suc de portocale proaspăt stors. Acest suc este un stimulent extraordinar pentru a începe ziua și o sursă de vitamina C. Poți opta și pentru un suc de portocale, îmbogățit cu vitamina D, care poate fi cumpărat din magazinele naturiste. Dacă nu-ți plac sucurile ambalate, poți stoarce portocale acasă și lua un supliment de vitamina D.
Care sunt alimentele cu care ne păcălim foamea. De ce nu trebuie să mâncăm cartofii fierbinți
Sucul de sfeclă face minuni pentru sănătate. În primul rând, ajută la scăderea tensiunii arteriale. În al doilea rând, previne deteriorarea funcțiilor cognitive. Exista un întreg studiu, care demonstrează că persoanele în vârstă, care au băut câte 2 pahare de suc de sfeclă în fiecare zi, au avut o circulație sanguină crescută.
Dacă ai peste 50 de ani, consumă suc de rodii. Sucul de rodii proaspăt și fără zahăr este o adevărată baghetă magică. Conține atât de mulți antioxidanți încât este indispensabil pentru sănătatea femeilor la orice vârstă. Polifenolii din rodii reduc inflamația și nivelului tensiunii arteriale, ceea ce este important pentru persoanele, care au un nivel ridicat de stres sau dureri articulare. În plus, sucul de rodie ajută la întărirea mușchilor.
9 alimente care reduc stresul și anxietatea pe care trebuie să le consumi
Decoct din prune uscate. Deși prunele uscate sunt folosite pentru a îmbunătăți digestia, acest fruct nu este atât de simplu pe cât pare la prima vedere. Dacă consumi câte 10 prune pe zi și ești la menopauză, poți preveni pierderea osoasă, datorită borului conținut în fructe. Pregătește decocturi de prune uscate și servește-le în timpul zilei, deoarece te vor ajuta să ai oase sănătoase.
Ceai din turmeric. Popularitatea acestei băuturi este în creștere, deoarece se face din multe ingrediente antiinflamatoare și antioxidante. Ceaiul are și proprietăți antivirale și ajută la întărirea organismului în sezonul rece.
Ai nevoie de următoarele ingrediente:
100 grame de turmeric proaspăt,
50 grame de rădăcină de ghimbir proaspăt,
2 linguri de miere,
puțin piper negru măcinat,
800 ml apă.
Amestecă turmericul, ghimbirul și apa într-un blender până la omogenizare. Compoziția obținută se toarnă într-o cratiță și se fierbe la foc mare până da în clocot. Redu focul și mai fierbe lichidul încă 15 minute.
Stoarce sucul de lămâie și adaugă mierea. Nu uita și de piper. Băutura magică este gata și poate fi consumată. Este foarte gustoasă!
Patru alimente care stimulează metabolismul. De ce trebuie să le incluzi în dieta ta. Se știe că odată cu vârsta, metabolismul încetinește. Un metabolism încetinit provoacă stări de oboseală, dureri de cap, creștere în greutate și fire de păr căzute. Dar există o soluție! Trebuie să adaugi în dietă patru alimente care stimulează metabolismul.
Unul dintre aceste produse este ardeiul iute. Acidul fenolic din ardeiul iute joacă un rol în stimularea metabolismului. Cu un gust picant, o savoare intensă, ardeiul iute are nenumărate beneficii terapeutice. Este unul dintre cele mai interesante alimente, care poate fi folosit atât în bucătărie pentru condimentarea preparate, cât și la ameliorarea unor afecțiuni, grație proprietăților sale medicinale.
Care sunt alimentele cu care ne păcălim foamea. De ce nu trebuie să mâncăm cartofii fierbinți
Un alt produs minunat este ghimbirul. Unele studii au arătat că ghimbirul ajută la arderea caloriilor. Consumul de ghimbir are efecte antiinflamatorii, sensibilizante și stimulatoare asupra tractului gastrointestinal.
Rădăcina sa ajută persoanele supraponderale sau obeze să piardă în greutate, iar acest lucru se datorează faptului că ghimbirul este plin de antioxidanți naturali.
Pe lista celor celor patru alimente, care stimulează metabolismul se numără și fulgii de ovăz. Ovăzul și alte cereale integrale te pot ajuta să menții un metabolism sănătos. Cerealele integrale ajută la creșterea ratei metabolice de odihnă a unei persoane. Fulgii de ovăz te ajută să te simți sătul mai mult timp și să arzi mai multe grăsimi.
În plus, cerealele integrale mențin sănătos echilibrul microbian al organismului uman, oferind un echilibru al bacteriilor intestinale.
Pe lista produselor, care ajută la stimularea metabolismului, se regăsește și ciocolata neagră, care este bogată în flavonoide. Citește mai multe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...