5 BĂUTURI care au mai multă Vitamina C decât LĂMÂIA

5 bauturi vitamina c Foto: Pexels @Lisa Fotios
Care sunt cele 5 băuturi care au mai multă vitamina C decât lămâia.

Vitamina C are o serie de efecte benefice, atât la exterior, cum ar fi pielea strălucitoare, cât și în interiorul organismului. De exemplu, este cunoscută pentru că luptă împotriva răcelii și crește imunitatea. Prin urmare, este important să cunoașteți tipul potrivit de alimente bogate în vitamina C care ar trebui să fie consumate, în special în lunile de iarnă, pentru a ajuta sistemul imunitar.

Mai mult, este important să știi și alte băuturi bogate în Vitamina C, în afară de celebrul suc de lămâie. Aceste băuturi conțin Vitamina C din belșug care îți întărește sistemul imunitar și îl ajută să lupte contra virusurilor.

1. Cocktail cu kiwi

Kiwi conţine mai multă vitamina C decât citricele şi mai mult potasiu decât bananele.

Un kiwi pe zi îţi asigură necesarul de vitamina C, combate anemia şi întăreşte imunitatea.

Pentru un pahar de suc ai nevoie de o lămâie, un măr, un kiwi bine copt şi miere.

Mărul şi kiwi se curăţă de coajă, se pasează, se adaugă zeama de lămâie, puţină apă şi se îndulceşte cu miere.

2. Limonadă cu ghimbir

Este un suc numai bun când îţi e puţin greţă şi nu ai poftă de mâncare. Limonada de ghimbir este tonică și remineralizantă și ajută organismul să te ţină departe de răcelile de sezon.

Limonada cu ghimbir se prepară din sucul de la o lămâie, cu miere şi cu o bucăţică mică de ghimbir dat prin răzătoare. Compoziția se diluează cu apă.

3. Suc de portocale cu sirop de cătină

Portocala are vitamina C, dar nimic nu se compară cu cătina.

Bobiţele mici de cătină sunt parfumate și sunt adevărate bombe de vitamine, antioxidanţi, betacaroten, flavonoide, ceea ce le plasează în topul plantelor medicinale care întăresc imunitatea.

Pentru sirop, se dă cătina prin blender, se strecoară sucul şi se îndulceşte cu miere.

Se adaugă 2-3 linguri din acest sirop la un pahar de suc proaspăt de portocale.

4. Ceai de cătină

Și ceaiul de cătină este la fel de bun, mai ales în serile reci de toamnă, când simţi nevoia să bei ceva cald şi reconfortant.

5. Ceaiul de fructe de pădure

Chiar dacă nu este sezonul fructelor de pădure, ceaiu păstrează toate vitaminele şi mineralele existente în aceste fructe, precum afinele sau măceșele.

Unul sau două ceaiuri de fructe de pădure pe zi te țin departe de boli, potrivit Antena 3.

Vezi și: Ai nevoie de vitamina C? Iată ce ar trebui să consumi, în special în sezonul rece

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel