5 alimente ideale pentru micul dejun, care te vor ajuta să pierzi  în greutate

Avocado cu somon   Foto: eatingwell.com
Iată 5 alimente pentru micul dejun, care te pot ajuta să pierzi în greutate.  

Începând ziua cu un mic dejun nutritiv, vă permite să obțineți energie și să luați decizii mai bune. Dacă săriți peste micul dejun, riscul este să vă lipsiți corpul de nutrienți esențiali, astfel că vă veți simți letargic, crește riscul tulburărilor nivelului de zahăr din sânge și chiar veți putea simți acea „ceață cerebrală”.

Un mic dejun bogat în substanțe nutritive crește concentrația, scade șansele de a dezvolta diabet, gestionează colesterolul și ne menține în formă bună.

Începerea zilei cu un mic dejun perfect și cu alimente bune te va ajuta să slăbești ușor. Consumul de alimente sănătoase poate face mai ușoară reducerea poftei de mâncare și respectarea obiectivelor de slăbire.

Iată 5 alimente uimitoare pentru micul dejun, bune pentru scăderea în greutate:

Ouă - sunt bogate în proteine ​​și conțin o mulțime de vitamine și minerale. De asemenea, fiind sățioase, pot reduce pofta de mâncare atunci când mâncați ouă la micul dejun, astfel vă va fi mai ușor să pierdeți în greutate.

Făină de ovăz - Pentru micul dejun făina de ovăz este sănătoasă și delicioasă. Are un conținut scăzut de calorii, dar este bogată în fibre și proteine, care ajută la controlul greutății. Datorită caloriilor scăzute din ovăz, acesta va reduce pofta de mâncare, va încetini digestia și va face să vă simțiți sătul mai mult timp. În aceasta, puteți adăuga, de asemenea, niște kiwi și fructe de pădure care au vitamine, substanțe nutritive și potasiu bogate.

Iaurtul grecesc și fructele - Iaurtul este cremos și delicios, ceea ce este bun pentru dieta de slăbit. Iaurtul grecesc conține mai multe proteine ​​și jumătate din carbohidrați, față de iaurtul obișnuit. Pentru ceva dulceață, puteți adăuga și câteva fructe de zmeură sau căpșuni. Puneți felii de banane peste iaurt, pentru a-l face mai delicios.

Smoothies - conțin o mulțime de substanțe nutritive pe care le puteți lua la micul dejun, deoarece conțin fructe și fructe uscate care vă ajută să reduceți greutatea. De asemenea, adăugați niște semințe de Chia. Semințele de chia sunt bogate în proteine, ceea ce va încetini golirea stomacului și va reduce nivelul de grelină (responsabilă de senzația de foame). Pentru o doză consistentă de amidon de rezistență, puteți adăuga, de asemenea, banane verzi la smoothie.

Avocado – este un superalimente pentru micul dejun; pâinea prăjită cu avocado, acoperită cu roșii proaspăt tăiate cubulețe, ceapă, sare și piper este suficientă pentru a vă alimenta pe parcursul zilei. Crește sațietatea și scade dorința de gustare între mese. Aceste grăsimi bune pot reduce colesterolul și pot reduce riscul de boli de inimă și chiar de stiluri de viață nesănătoase legate de cancer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel