5 alimente care încetinesc îmbătrânirea după 40 de ani. Recomandările unui medic celebru

Spanac, brocoli, avocado. Foto: Daria Shevtsova, de la Pexels
Cunoscutul medic și scriitor Vasi Rădulescu a realizat o listă cu 5 alimente care n-are trebui să lipsească din dieta persoanelor peste 40 de ani. Ele conțin substanțe benefice pentru organism care, printre altele, încetinesc și îmbătrânirea. Iată care sunt acestea: 

Cu toții îmbătrânim, dar unii o fac mai încet ca alții. Secretul este că persoanele care îmbătrânesc mai încet și mai frumos au o stare de sănătate bună, o dietă sănătoasă și un stil de viață activ și echilibrat. De data aceasta vorbim de partea de dietă sănătoasă. 

Dr Vasi Rădulescu a explicat că sunt cinci alimente cu efecte fabuloase anti-aging la persoanele peste 40 de ani. Iată care sunt acestea: 

1. Afine

„Afinele sunt bogate în vitaminele A și C, precum și un antioxidant care sfidează vârsta numit antocianină. Iată ce conferă afinelor culoarea albastră profundă, frumoasă. Acești puternici antioxidanți pot ajuta la protejarea pielii de daunele cauzate de soare, stres și poluare prin moderarea răspunsului inflamator și prevenirea pierderii de colagen. Pentru a încerca: Aruncați acest fruct delicios, cu conținut scăzut de zahăr, într-un smoothie de dimineață sau într-un castron cu fructe și lăsați-l să ofere un pumn de înfrumusețare!”, arată dr Vasi Rădulescu. 

2. Broccoli

„Broccoli este un sistem antiinflamator, anti-îmbătrânire, plin de: vitaminele C și K o varietate de antioxidanți, fibră, folat, luteina, calciu Corpul tău are nevoie de vitamina C pentru producerea de colagen, principala proteină din piele care îi conferă rezistență și elasticitate. Pentru a încerca: Puteți mânca broccoli crud pentru o gustare rapidă, dar dacă aveți timp, fierbeți-l ușor înainte de a mânca”, a notat cunoscutul medic. 

3. Spanac

„Spanacul este foarte hidratant și plin de antioxidanți care ajută la oxigenarea și completarea întregului corp. De asemenea, este bogat în: vitaminele A, C, E și K.,magneziu, fier, luteina. Conținutul ridicat de vitamina C al acestui verde cu frunze verzi îmbunătățește producția de colagen pentru a menține pielea fermă și netedă. Dar asta nu este tot. Vitamina A pe care o furnizează poate promova părul puternic și strălucitor, în timp ce vitamina K a fost demonstrată pentru a ajuta la reducerea inflamației în celule. Pentru a încerca: Adăugați mână de spanac la un smoothie, salată sau sotat”, a recomandat dr Vasi Rădulescu pe blogul său. 

Care sunt celelalte două alimente cu efecte fabuloase la persoanele peste 40 de ani, aflați AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel