Prediabetul este un semnal de...
Ei bine, poți să îți „hrănești”, la propriu imunitatea aducând mici schimbări în dieta de zi cu zi, pentru că la urma urmei, totul este despre vitaminele esențiale și nutrienții necesari. Și nu e greu deloc să faci asta, dat fiind faptul că alimentele care susțin sistemul imunitar sunt la îndemână. Iată 5 dintre ele:
De un albastru profund, aceste fructe de pădure nu sunt bune doar pentru o delicioasă plăcintă. Culoarea lor intensă provine este dată de niște compuși puternic antioxidanți numiți antociani. Oamenii de știință cred că acești antioxidanți vă pot ajuta să vă protejați de cancer, boli de inimă și demență, dar și să vă stimulați sistemul imunitar. E drept că sunt puține studii legate de efecte lor benefice, dar asta nu ne împiedică să le mâncăm, proaspete sau congelate. Conțin apă și fibre, care taie pofta de mâncare, așa că sunt bune și la dietă. O jumătate de ceașcă de coacăze conține aproximativ 40 de calorii.
Ori de câte ori cineva se îmbolnăvește, primul lucru pe care îl aude este să consume vitamina C. S-ar putea să existe o mulțime de suplimente pentru a umple acest gol de nutrienți, dar cea mai bună cale este să mănânci legume și fructe care conțin multă vitamina C. Pornind de la citrice, care includ lime, lămâi, portocale, clementine, până la legume precum ardeiul gras, legumele cu frunze precum spanacul, salata verde, varza verde, toate sunt perfecte
Cea mai pură formă de turmeric conține un compus numit curcumină, care are proprietăți antiinflamatorii, antifungice și antivirale. Puteți fie să adăugați turmecic în orez sau la atunci când gătiți legume, spre exemplu, cum fac indienii, sau să îl amestecați cu lapte și miere și să îl beți călduț.
Usturoiul are numeroase beneficii pentru sănătate. E bun pentru gripa comună și alți viruși obișnuiți, pentru că crește imunitatea. Conține concentrații mari de zinc, care suplimentează și încurajează eficacitatea organismului în creșterea celulelor T (celulele imune cate identifică și distrug viruși și bacterii), făcând astfel usturoiul un luptator împotriva gripei.
Ghimbirul este de fapt o rădăcină, prin urmare conține o abundență de nutrienți și minerale care includ vitamina B6, magneziu și mangan. Toți nutrienții joacă un rol activ în creșterea metabolismului într-un model sănătos și, prin urmare, a imunității. Ghimbirul conține, de asemenea, un compus activ specific numit Gingerol, care îl face bun antiinflamator și antibacterian și astfel previne infecțiile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Prediabetul este un semnal de...
Palpitațiile inimii, adesea...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...