44 de spitale, incluse într-o rețea de cercetare medicală

UPDATE: OWKIN retrage informatii din comunicatul inițial. Inițial se anunțase că  44 de spitale și instituții de cercetare din Europa și Statele Unite s-au alăturat unei noi rețele de cercetare medicală bazată pe inteligență artificială (AI). Ulterior, însă, compania a anunțat că e vorba de 30 de instituții, fără a mai preciza care sunt acestea. 

Rețeaua permite cercetătorilor să pregătească modele predictive privind datele din lumea reală la scară și să împărtășească cunoștințele colective cu alte instituții partenere într-un efort de a îmbunătăți tratamentul pacienților și de a accelera cercetarea și dezvoltarea drogurilor.

44 de spitale și instituții de cercetare au semnat pentru a participa la rețeaua Owkin Loop, inclusiv clinicile Cleveland și Mount Sinai din Statele Unite, precum și instituțiile franceze de cercetare în domeniul cancerului Institutul Curie și Centrul Léon Bérard”.

UPDATE: Owkin a retras însă o parte din informațiile de mai sus. Acum din rețea mai fac parte doar 30 de spitale și instituții medicale (nu 44), fără a mai fi precizat numele vreuneia dintre ele!

Rețeaua va aduce beneficii cercetătorilor, spitalelor partenere și companiilor farmaceutice.

„Accesul la datele pacientului este esențial pentru îmbunătățirea cercetării medicale. Dar actualul sistem de brokeraj de date a pacientului împiedică schimbul de cunoștințe și riscă să protejeze viața privată a pacienților. Dacă putem transforma datele clinice ale lumii în cunoștințe de cercetare accesibile pe scară largă, credem că putem avansa în mod fundamental cercetarea medicală și că avem un impact incredibil de puternic asupra soluționării celor mai importante provocări medicale", a declarat dr. Thomas Clozel, co-fondator și director executiv al Owkin.

Rețeaua ar putea contribui la o înțelegere mai bună și la îmbunătățirea rezultatelor pacientului prin instruirea modelelor predictive privind datele medicale care au fost puse în trecut.

Rețeaua, care reunește specialități în cadrul bolilor oncologice, cardiovasculare, neurodegenerative și autoimune, conectează sute de mii de pacienți și sute de medici și cercetători. Proiectele de cercetare actuale includ un model predictiv pentru a identifica un cancer rar și a identifica vârsta creierului din radiografie.

Mai nou a fost identificat un nou subgrup de pacienți potențiali candidați pentru imunoterapie, informează AI in Healthcare.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel