4 trucuri BANALE ca să faci sushi acasă la fel ca japonezii. VIDEO

Sushi. Foto: Pexels
Sushi poate fi puțin dificil de făcut acasă, mai ales dacă sunteți începător. De la alegerea orezului potrivit până la rularea perfectă, iată patru trucuri simple ca să faci un sushi perfect „de casă”!

Sushi pare ceva greu de făcut, elegant și tehnic complicat pentru majoritatea dintre noi. Este un faimos fel de mâncare japonez, care se face cu orez, fiert cu puțin oțet de orez, un vârf de zahăr și sare, însoțind o varietate de ingrediente, cum ar fi fructe de mare, surimi sau somon, adesea crude, și cu legume tăiate fidea. Puteți folosi: castravete, avocado, sparanghel fript, ceapa verde, morcovi, salată verde, ardei gras, ceapă roșie, ridiche albă, chiar și ananas. Combinația este delicioasă și ușoară pentru stomac. 

Dar ca să îți iasă ca la restaurant trebuie să știi câteva trucuri. Iată care:

1. Când prepari sushi, trebuie să ai tot timpul lângă tine un castron cu apă rece pentru a-ți putea uda ușor mâinile, ori de câte ori este necesar. Mâinile umede ajută la manevrarea orezului fiert pentru sushi, care poate fi lipicios.

2. Pentru a rula perfect și strâns un rulou de sushi, lăsați puțin spațiu între partea superioară a foii de nori (albe marine) și orez. Udați-vă mâinile și apoi așezați bila de orez în centrul foii de nori. Apăsați orezul pe foaie și apoi începeți să rulați strâns.

3. Dacă nu aveți orez special pentru sushi, folosiți unul care are boabe grase și scurte. Pentru a pregăti, orezul pentru sushi, spălați-l până când apa curge limpede. Puneți la fiert într-o oală cu apă cât să fie un centimetru peste orez. Apoi scurgeți apa și lăsați să se răcească.

4. În timp ce tăiați un rulou de sushi, asigurați-vă că aveți cuțitul puțin ud. Va ușura tăierea, dar vă va asigura și rola nu se va zdrobi sau sfâșia. 

 Chef Morimoto arată cum se face efectiv sushi: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel