4 februarie: Ziua Mondială a Cancerului, o pledoarie pentru a șterge diferențele în îngrijirea pacienților oncologici

Cancer
Ziua Mondială a Cancerului a fost sărbătorită pentru prima dată la 4 februarie 2000, la un uriaș congres „World Cancer Summit Against Cancer for the New Millenium” care s-a desfășurat la Paris. Iată care este scopul ei și sub ce slogan se desfășoară anul acesta: 

Scopul principal al Zilei Mondiale împotriva Cancerului este reducerea semnificativă a incidenței îmbolnăvirilor și a deceselor cauzate de cancer. Ea este, în fapt, o oportunitate de a mobiliza comunitatea internațională pentru a reduce incidența acestei boli a secolului și de a promova mijloacele de prevenție a ei.

Ziua Mondială a Cancerului este o inițiativă a Uniunii pentru Controlul Internațional al Cancerului (UICC), cea mai mare și mai veche organizație internațională de cancer dedicată reducerii poverii globale a cancerului și care promovează o mai mare echitate în accesul la tratamente și mijloace de prevenție. 

Ziua Mondială a Cancerului vine în completarea Declarației Mondiale a Cancerului, care a fost scrisă în 2008. Ziua, care este celebrată și de Națiunile Unite, vizează reducerea dezimformării, creștea gradului de conștientizare a acestei bloli și reducerea stigmatizării datorate ei.

Pledoarie pentru o lume în care toți sunt îngrijiți la fel

De Ziua Mondială a Cancerului, peste tot în lume sunt derulate activități și evenimente care vin în sprijinul celor afectați, direct sau indirect, de cancer. 

Tema Zilei Mondiale a Cancerului pentru perioada 2022-2024 este „Opriți decalajul de îngrijire”. 

„În această Zi Mondială împotriva Cancerului, recunoaștem puterea cunoașterii. Știm că fiecare dintre noi are capacitatea de a face o diferență, mare sau mică, și că împreună putem face progrese reale în reducerea impactului global al cancerului. În data de 4 februarie, facem un apel, oricine și oriunde v-ați afla, să vă jucați propriul rol în crearea unei lumi fără cancer. În această Zi Mondială a Cancerului, ce veți învăța despre decalajul în îngrijirea cancerului?” este mesajul adresat de organizatorii campaniei, pe site-ul oficial Worldcancerday.org. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel