4 alimente care te ajută să scapi rapid și natural de burtă

Abdomenul se poate balona din mai multe cauze
Sunt sunt alimente care balonează sau care favorizează depunerea grăsimilor în jurul taliei, în timp ce altele au efect contrar: favorizează digestia, reduc eliminarea de gaze, reduc depozitele de grăsime de pe burtă și scad retenția de apă în organism. Iată patru dintre cele mai cunoscute și cum să le consumi ca să aibă efect rapid: 

Cele patru alimente care te ajută să scapi de burtă sunt: 

1) Lămâile

Consumate sub formă de apă cu suc de lămâie, de preferat dimineața, înainte de micul dejun, acestea îți oferă pornesc, ca să spunem așa, procesele din tractul intestinal, astfel încât ceea ce mănânci să treacă mai ușor și mai repede prin intestin. 

Deși apa plată cu lămâie aduce numeroasele beneficii pentru sănătate, dincolo de gigestie, împrospătând respirația și aducând în organism mai multă vitamină C, nu putem ignora totuși faptul că ea poate avea și efecte secundare nedorite.

Citește și: Grăsimea de pe burtă: 5 motive pentru care nu poți scăpa de ea

Consumată excesiv ea poate provoca: carii dentare din cauza acidului citric pe care îl conține; greață și arsuri la stomac din același motiv; vă poate deranja stomacul și poate chiar agrava complicațiile gastrointestinale dacă ele există și duce la urinare frecventă, pentru că acidul ascorbic (vitamina C) este un diuretic. 

Citește și: Apă cu lămâie, bună, dar cu moderație: 4 efecte negative, dacă faci exces

2) Afinele

Foarte bogate în antioxidanți care scad și dizolvă colesterolul „rău” LDL, afinele modifică în organism și modul în care este stocată și metabolismul glucozei, ceea ce, în timp, duce la slăbire și la aplatizarea stomacului. Sunt ideale pentru persoanele cu diabet pentru că îmbunătățesc sensibilitatea la insulină. E bine de știut că afinele conțin un număr scăzut de calorii și sunt bogate în vitamina C, vitamina K și mangan, care sunt esențiale pentru organismul și sănătatea noastră. De asemenea, conțin flavonoide care sunt benefice pentru sănătatea noastră generală.

Citește și: Afinele: beneficii neașteptate pentru sănătate

3) Avocado

Avocado reduce inflamația, dar și previne creșterea nivelurilor de zahor din sânge care determină organismul să depoziteze grăsimi în jurul taliei. Atenție, însă, avocado este hipercaloric, așa că nu trebuie consumat mai mult de unul pe zi. 

Citește și: Avocado: ce minuni poate face pentru pielea ta

4) Castraveții

Sunt ideali pentru orice dietă, pentru că au un conținut mare de apă și foarte puține calorii (45 de calorii la 300 de grame de castraveți). Un studiu realizat, în 2009, de cercetători de la Facultatea de Medicină a Universității din Aberdeen, a constatat că, după terminarea unui antrenament intens, castravetele poate hidrata corpul de două ori mai eficient decât un pahar cu apă. Ori, fără apă, celulele organismului nu pot funcționa corect. Dacă sunteți deshidratați puteți avea amețeli și vă puteți îmbolnăvi. În cazuri grave, poate fi necesar să mergeți la spital pentru tratament.

Însă, pentru că sunt un diuretic natural, ajută la eliminarea apei din organism și temperează eliminarea de gaze în stomac, ceea ce vă va ajuta să aveți un abdomen plat. 

Citește și: Castravetele, efectele benefice DOVEDITE ȘTIINȚIFIC. De ce să-i mănânci la fiecare masă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel