De ce să apelezi la medicamente...
Refolosirea uleiului de gătit, o practică obișnuită din bucătărie, poate fi motivul pentru care aveți anumite probleme de sănătate, deși obiceiul vă ajută să economisiți timp și chiar bani.
Iată e riscuri de sănătate la care vă expuneți:
1. Face ca uleiul să fie mai cancerigen - din ce în ce mai multe cercetări arată cum aldehidele - elemente toxice - care sunt produse atunci când reîncălzești uleiul. Gătitul alimentelor prin refolosirea uleiului de gătit poate crește radicalii liberi din organism, care pot provoca inflamații - cauza principală a majorității bolilor, inclusiv a obezității, a bolilor de inimă și a diabetului. O inflamație ridicată în organism poate reduce imunitatea și vă poate face predispuși la infecții.
2. Crește colesterolul LDL - Alimentele gătite în ulei negru, afumat, care sunt folosite și reîncălzite pe parcursul zilei pot crește nivelul de LDL sau colesterolul rău din organism. Un nivel ridicat de colesterol LDL poate crește riscurile de boli de inimă, accident vascular cerebral și dureri în piept.
3. Mai multă aciditate - Dacă acea senzație de arsură în stomac și în gât a devenit mai frecventă ca niciodată, atunci uleiul de gătit reîncălzit poate fi vinovatul. Evită să mănânci mâncare prăjită dacă te confrunți cu mai multă aciditate decât de obicei.
Mai multe puteți citi pe Spectacola.
Un ghid american privind dieta recomandă celor care gătesc să utilizeze uleiuri lichide, nu solide. ”Toată grăsimea - fie că provine din semințe, nuci, carne, lapte, măsline sau avocado - conține un amestec de acizi grași diferiți, grăsimile de bază. Cu toate acestea, untul, untura, uleiul de nucă de cocos și uleiul de palmier conțin în majoritate acizi grași saturați. Cele mai multe uleiuri pe bază de plante, pe de altă parte, constau predominant din acizi grași nesaturați", explică, pe Harvard Medical School, doctorul Frank Hu, profesor de Nutriție la Harvard T. Chan Școala de Sănătate Publică.
Potrivit acestuia, deși ”mulți experți recomandă uleiul de măsline”, ”există multe opțiuni de ulei sănătos”. Dintre acestea amintește: uleiul de canola, șofrănel, soia, floarea-soarelui și uleiul de alge.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
De ce să apelezi la medicamente...
Radiografiile și radiațiile din...
O substanță chimică nou identificată...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este semnul cancerului...
Prediabetul este un semnal de...