3 noi simptome pe care le dă virusul SARS-COV-2. Nimeni nu s-a gândit că se ajunge la așa ceva din cauza COVID-19!

Din ce în ce mai mulți oameni bolnavi de COVID-19 se plâng de țiuit în urechi, pierderea parțială a auzului și amețeli. Niciuna nu este considerată în mod oficial semn pentru Covid-19, în acest moment.

Descoperirea a fost făcută de experții de la Universitatea Anglia Ruskin (ARU), alături de cei de la asociațiile British Tinnitus și American Tinnitus, care au constatat că 40% dintre persoanele cu Covid-19 pe care le au în evidență au avut înrăutățiri ale țiuitului din urechi în urma bolii. Acum, cercetătorii Universității din Manchester spun că asocierea dintre Covid-19, pierderea auzului și a echilibrului este evidentă.

Studiul a remarcat faptul că, pe lângă creșterea severității simptomelor tinitusului, pandemia COVID-19 a făcut, de asemenea, mai dificilă accesarea asistenței medicale pentru afecțiune. Acest lucru ar putea crește în continuare stresul emoțional și ar putea agrava simptomele tinitusului, creând un ciclu vicios. Înainte de COVID-19, mai mult de opt din 10 pacienți din Marea Britanie erau deja nemulțumiți de opțiunile de tratament disponibile în spitale. 

Citește și A apărut O NOUĂ tulpină COVID-19, cu două mutații. Unde a fost descoperită

Autorul principal al studiului, dr. Eldre Beukes, cercetător la Universitatea Anglia Ruskin (ARU) din Cambridge, Anglia și Universitatea Lamar din Texas, a declarat: „Rezultatele acestui studiu evidențiază complexitățile asociate cu experiența tinitusului și modul în care ambii factori interni, precum anxietatea crescută și sentimentele de singurătate, și factorii externi, cum ar fi modificările rutinelor zilnice, pot avea un efect semnificativ asupra stării de sănătate.

Unele dintre modificările provocate de COVID-19 par să fi avut un impact negativ asupra vieții persoanelor cu tinitus, iar participanții la acest studiu au raportat că simptomele COVID-19 se înrăutățesc sau, în unele cazuri, chiar inițiază tinitus și pierderea auzului", scrie Sciencedaily.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel