3 copii dintr-un centru social din Tulcea, confirmați cu COVID-19. Alți 4 sunt în carantină

Copil, temperatură. Foto: Pixabay
Niciunul din cei șapte copii care beneficiază de servicii sociale în Centrul de tip familial Cocorii din municipiul Tulcea nu mai merge la școală începând din această săptămână, după ce trei dintre ei au fost confirmați cu COVID-19.

Directorul general al Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Tulcea, Gabriel Marinov, a declarat că cei trei dintre cei șapte copii s-au îmbolnăvit după ce profesoara lor a fost confirmată cu aceeași boală. Ceilalți patru sunt în carantină.

„Cei șapte copii din centrul respectiv participă online la cursuri, iar în centru au fost luate toate măsurile pentru a preveni răspândirea bolii", a menționat directorul general Gabriel Marinov, pentru Agerpres.

Potrivit directoarei adjuncte a DGASPC, Anca Lazăr, 53,7% din cei 708 angajați din centrele sociale ale instituției sunt vaccinați anti-COVID-19. De asemenea, 84% din cei 672 de beneficiari adulți ai serviciilor DGASPC sunt vaccinați anti-COVID-19, iar în aceeași situație sunt și 24% din beneficiarii considerați minori.

„Centrele noastre găzduiesc și tineri cu vârste de peste 18 ani care urmează cursurile unei instituții de învățământ", a precizat directoarea adjunctă a DGASPC.
Datele furnizate joi de Prefectura județului Tulcea arată o incidență a cazurilor de COVID-19 de 0,89 la mia de locuitori, în ultimele 24 de ore de monitorizare patru persoane din județ murind din cauze asociate COVID-19.

De la începutul pandemiei, în județ au murit 306 persoane și au fost confirmate 8.880 de cazuri de COVID-19.

De la începutul campaniei de vaccinare, în județ au fost administrate 92.245 de doze de vaccin. Până acum, 50.585 de persoane au primit doza unică sau ambele doze de vaccin, iar 41.660 de persoane au beneficiat doar de prima doză de imunizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel