25 septembrie, Ziua Mondială a Farmacistului: Farmaciștii români, în TOP cinci profesioniști de încredere în sondaje

Farmacie
De ziua Mondială a Farmacistului, celebrată în fiecare an la 25 septembrie, Prof. Dr. Farmacist Dumitru Lupuliasa, președintele Colegiului Farmaciștilor din România, spune că farmaciștii români și-au clădit încrederea de care se bucură în rândul comunității din care fac parte.

„Farmacia: întotdeauna de încredere pentru sănătatea ta” este tema Zilei Mondiale a Farmacistului, anunțată de Federația Internațională a Farmaciștilor (FIP) pentru 2021.

„Ca în fiecare an, Colegiul Farmaciștilor din România (CFR) este onorat să celebreze această zi, cu atât mai mult cu cât azi, ne simțim poate mai aproape ca niciodată de semnificația temei propuse. Afirm cu convingere îndreptățită acest lucru, pentru că azi, avem satisfacția încrederii și susținerii depline din partea autorităților în ceea ce privește abordarea de noi servicii farmaceutice, satisfacție dublată de confirmarea impactului pozitiv al acestui demers asupra pacienților. Pacientul român are încredere în serviciile oferite de farmaciști, fiind satisfăcut de accesibilitatea farmaciei comunitare.

FIP ne informează că de mulți ani, farmaciștii au fost numiți, în mod constant, în sondajele naționale, printre primii cinci profesioniști cei mai de încredere. Consider că și farmaciștii români și-au clădit încrederea de care se bucură în rândul comunității din care fac parte, pe cele trei elemente considerate esențiale de FIP: relații pozitive semnificative cu pacienții, competență/expertiză dobândită în exercitarea profesiei și coerență în activitate, respectiv capacitatea de a-și demonstra, continuu, abilitățile și grija pentru omul bolnav.

În contextul dificil al perioadei pe care o trăim, într-o zi care ne celebrează profesia, nu pot decât să lansez același apel către toti colegii mei, membrii CFR, acela de a beneficia de încrederea câștigată, pentru a contribui solidar la consolidarea rolului nostru în cadrul asistenței de sănătate publică, prin extinderea ariei de competență profesională a farmacistului”, arată Prof. Dr. Farmacist Dumitru Lupuliasa, președintele Colegiului Farmaciștilor din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel