Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

17 români infectați cu coronavirus la abatorul din Germania au fugit din carantină. Oficial: Nu plecați!
21 iun, 18:11
Autoritățile din landul german Renania de Nord-Westfalia au luat noi decizii privind focarul de coronavirus izbucnit la un abator unde lucrează sute de români. 17 dintre ei au fugit din carantină
Poliție Germania

Parlamentul regional al landului Renania de Nord-Westfalia a decis, ca răspuns la noul focar de coronavirus dintr-un abator, să trimită în zone echipe de testare, iar angajații, din care jumătate sunt români, au fost rugați să nu părăsească țara. Decizia vine după ce 17 români au fugit din carantină. 

Autoritățile landului vor testa toți cei 6.500 de angajați din sediile companiei Tönnies, proprietara abatorului din Rheda-Wiedenbrück. Până acum au fost efectuate 6.139 de teste și au fost date 5.899 de rezultate. 1.331 sunt pozitive, 4.568 sunt negative, notează presa germană

Premierul landului Renania de Nord-Westfalia, Armin Laschet, care a avut o întâlnire cu celula de criză, a decis să trimită în zonă zeci de echipe cu angajați de la direcțiile de sănătate publică, voluntari de la Crucea Roșie, polițiști, dar și  translatori care să le explice muncitorilor străini de ce nu pot pleca în țările de unde provin. 

Conform presei germane, Laschet a explicat într-o conferință de presă că „Primul pas este testarea, al doilea pas constă în aplicarea carantinei. Biroul de olrdine publică și poliția vor pune în aplicare normele de carantină”. 

El consideră că există un risc enorm de contagiune, dar nu vrea deocamdată să instituie carantină pentru orașele unde locuiesc angajații. Armin Laschet le-a dat asigurări angajaților că vor fi testați și i că vor primi cele mai bune tratament în spitalele din Germania.


Ştiri Recomandate

Vlad Huțanu, numit Country Head Ad Interim Takeda România
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri