15 alimente pe care NU trebuie să le păstrezi în frigider

Alimente       FOTO pexels
Oamenii sunt atât de obișnuiți să depoziteze mâncarea în frigider, încât nu știu să facă diferența între alimentele care trebuie să stea la frigider și cele care trebuie ținute la temperatura camerei.

1. Ardei gras

Pot fi depozitați cu ușurință la temperatura camerei într-un sertar de bucătărie sau într-o pungă de hârtie. În plus, ardeii grași își pierd prospețimea la frigider.

2. Fructe exotice

Bananele, mango, papaya și alte fructe tropicale sunt cel mai bine păstrate la cald. Temperaturile scăzute le distrug aspectul (cum ar fi bananele, care pot deveni maro închis) și textura lor.

3. Sosuri

Ketchup, muștar, sos de soia, oțet balsamic, sosuri dulci și acrișoare și picante pot fi păstrate cu ușurință într-un dulap de bucătărie, chiar dacă au fost deschise. Nu are rost să le ții pe un raft în frigider. 

4. Ciocolată

Nu depozita niciodată ciocolata la frigider. În afară de faptul că absoarbe alte parfumuri, umezeala din frigider poate conferi ciocolatei un strat alb: acesta este zahărul care iese la suprafață. 

5. Unt

Suntem obișnuiți să păstrăm untul în frigider, deoarece este un produs lactat, iar produsele lactate se pot strica destul de repede la temperatura camerei. Cu toate acestea, untul are o poveste puțin diferită. Componenta sa principală (80%) este grăsimea. Prin urmare, untul poate fi păstrat în condiții de siguranță la temperatura camerei timp de cel puțin câteva zile.

6. Piersici

Cel mai bun loc pentru a le depozita este pe tejghea, la temperatura camerei. Păstrează-le nespălate și pune-le cu tulpina în jos. Piersicile coapte sunt cele mai bune atunci când sunt consumate imediat, dar dacă ai mai multe, le poți ține în frigider timp de câteva zile. Temperatura rece încetinește procesul de maturare și împiedică piersicile să se strice rapid.

7. Pâine și alte produse de patiserie

Pâinea, pusă la frigider, se usucă mai repede. Păstrează pâinea într-un dulap sau cutie de pâine, la temperatura camerei.

8. Apă minerală și băuturi răcoritoare nedeschise

Băuturile răcoritoare, cum ar fi sucurile, se pot păstra în locuri calde, precum și la temperaturi scăzute. Dacă nu au existat modificări bruște de temperatură și ambalajul nu a fost deteriorat, sucul care a fost depozitat în dulap câteva luni este suficient de bun pentru consum.

9. Salam

Salamul se poate păstra luni întregi. Cel mai bun mod de a păstra orice carne este agățată într-un loc răcoros și ventilat. Dacă acest lucru nu este posibil, pune-l în frigider.

10. Conserve de pește

Nu trebuie să ții conservele de pește nedeschise în frigider, acestea nu vor deveni „mai proaspete”. Pot sta pe raftul unui magazin luni de zile fără să aibă probleme. Dar dacă ai deschis cutia, transferă peștele într-un recipient de sticlă sigilat sau o pungă de plastic și bagă-l în frigider.

11. Busuioc

Pentru a păstra busuiocul proaspăt, taie-i tulpinile și așază-l într-un pahar sau borcan cu apă, la fel ca florile tăiate. Acoperă cu o pungă de plastic. În timp ce anumite ierburi, cum ar fi pătrunjelul și coriandrul, pot fi păstrate astfel în frigider, busuiocul se descurcă mai bine la temperatura camerei.

12. Unt de arahide și Nutella

Untul de arahide nu conține multă apă, așa că poate fi păstrat în cămară. Nici nu este necesar să pui la frigider un borcan cu unt de arahide deschis.

La fel se întâmplă și cu Nutella. Odată bagată la frigider, crema de ciocolată se va întări. 

13. Mere și pere

Poți pune la frigider aceste fructe, dar nu este nevoie. Aerul rece din interiorul frigiderului tinde să descompună textura fructelor. 

14. Murături

Murăturile au suficient sodiu - un conservant natural - pentru a le menține în siguranță mult timp. 

15. Usturoi

Lumina și umezeala sunt cei mai răi dușmani ai usturoiului, deoarece favorizează apariția mucegaiului. În schimb, depozitează usturoiul la temperatura camerei, într-un loc uscat și întunecat. Când este păstrat într-un mediu rece, precum frigiderul, usturoiul va începe să încolțească în cel mult câteva zile. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel