14 alimente care dau cel mai des alergii

Alimente
Alergii date de alimente: În Uniunea Europeană sunt considerate periculoase 14 tipuri de alergene alimentare. Iată care sunt acestea: 

Alimentele care dau cel mai frecvent alergii sunt: 

1. Cerealele care conțin gluten (grâul, secară, orz, ovăz, hibridele),
2. Laptele,
3. Ouăle,
4. Arahidele,
5. Nucile (migdalele, alunele, nucile, caju, fisticul, nucile pecan, braziliene, de macadamia, de Queensland),
6. Peștele,
7. Semințele de susan,
8. Soia,
9. Crustaceele (crabii, homarii, racii, creveții),
10. Moluștele (midiile, stridiile, calamarii, caracatița),
11. Muștarul,
12. Țelina,
13. Dioxidul de sulf și sulfiții,
14. Lupinul.

De asemenea, printre alergenii importanți se numără și dioxid de sulf și sulfiți E220-E228 (la o concentrație mai mare de 10 ppm - părți per milion sau mg/kg).

„TEORETIC, orice lucru care conține proteine poate fi o sursă alergenică. Se cunosc circa 170 de alimente care pot declanșa alergii alimentare din care s-au izolat peste 400 alergene alimentare grupate, în principal, în 10 familii de proteine, în funcție de structura/rolul pe care îl îndeplinesc”, a arătat Dr. Roxana Sfrenț-Cornățeanu, pentru ASSMB. Medicul este Specialist Alergologie și Imunologie Clinică, Doctor ȋn Științe Medicale, Lector Universitar -Discipina Imunologie și Fiziopatologie la UMF „Carol Davila” și medic în cadrul Rețelei de Medicină Școlară ASSMB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel