13 pacienți cu Covid-19 din Iași, infectați cu varianta Delta: 4 dintre ei sunt la ATI
26 iul, 18:54

Coronavirus   Foto: Pixabay
13 persoane din Iași sunt infectate cu tulpina Delta, care a pus, din nou, pe jar toată lumea. Patru dintre acești pacienți sunt în stare gravă, la ATI.

Numătul pacienților infectați cu tulpina Delata a crescut la 13, arată managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” din Iaşi, dr Florin Roşu. Dintre cele 13 persoane infectate cu noua tulpină, patru se află la terapie intensivă.

„În ultima perioadă se constată o creştere lentă, dar constantă, a pacienţilor cu COVID-19 pozitiv cu tulpina Delta. În momentul de faţă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi îngrijim un număr de nouă pacienţi confirmaţi cu acest tip de tulpină cu forme medii, potenţiali de a dezvolta forme severe. În terapia intensivă COVID-19 avem patru pacienţi cu forme severe ale acestei tulpini care necesită îngrijire de specialitate”, a declarat dr Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, citează Digi 24.

El a reluat apelul către populaţie de a se vaccina împotriva COVID-19.

„Revin cu îndemnul către populaţie, de a continua vaccinarea. Este singura modalitate de a lupta împotriva pandemiei şi de a trece peste această perioadă”, a mai spus dr Florin Roşu.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri