13 obiceiuri alimentare pentru a slăbi eficient. Nutriționist: Când se simt privați, atunci renunță la planul lor sănătos

13 obiceiuri alimentare pentru a slabi eficient. FOTO: @freepik
Care sunt cele 13 obiceiuri alimentare de care trebuie să ții cont în timpul dietei, dar și după.

Când vine vorba de pierderea în greutate, important este să vă concentrați nu doar pe rezultatul pe care vreți să îl obțineți, ci și pe menținerea unui stil de viață sănătos, astfel încât tot efortul pe care l-ați depus pentru atingerea scopului să nu fie irosit în neant.

De altfel este cunoscut faptul că multe dintre diete nu au rezultate tpcmai pentru că o dată încheiată ”cura”, persoanele respective revin la vechile obiceiuri, care se vor vedea pe cântar. Este vorba de fenomenul yo-yo, în care pe lângă kilogamele de care s-a scăpat vin altele în plus.

Potrivit nutriționistelor Lyssie și Tammy Lakatos, fondatoarele The Nutrition Twins, există câteva obiceiuri alimentare care vă pot ajuta în acest sens, astfel încât să vă bucurați de noua greutate, dar și să vă mențineți.

13 obiceiuri alimentare sănătoase

Împărțiți tentațiile în porții individuale și puneți-le la congelator

Achiziționarea de alimente în cantitate mai mare, la vrac, vine ”la pachet” cu tentația de a consuma totul înainte de expirare. Astfel, nutriționistele sugerează ca produsul să fie împărțit în porții individuale și puse la congelator, așa nici nu veți fi tentați să dați iama în ele. Mai mut, procedeul de decongelare vă va tăia din impulsul de moment când doriți să mâncați ”ceva bun”.

Notați ce mâncați

A scrie într-un jurnal, fie și unul culinar, poate avea efecte asupra mentalului. În acest mod, cu întregul meniu pus pe hârtie veți putea avea perspectiva a ceea ce mâncați, dar mai ales a cât de mult mâncați.

Puneți uleiul și dressingul de salată în pulverizator

Este o soluție eficientă pentru a nu scăpa mai mult ulei sau dressing în salată și astfel veți avea o gustare potrivită cu scopul pe care vi l-ați propus.

”Fiecare lingură de ulei sau dressing are între 100 și 120 de calorii, și, având în vedere că salatele sunt de obicei foarte condimentate și că este ușor să torni câteva sute de calorii în oale și tigăi atunci când gătești, clienții noștri pierd rapid kilograme atunci când fac această schimbare”, susține Nutrition Twins, citat de EatThis.

Mâncați cu trei îmbucături mai puțin decât de obicei

Obișnuiți cu expresia ”să mănânci tot din farfurie”, lucru care s-ar putea să se vadă pe talie sau pe cântar, avem nevoie de o nouă perspectivă în ceea ce privește alimentația. Nutrition Twins sugerează să reducerea masei cu cel puțin trei îmbucături față de cât mâncați de obicei.

Mai mult, spune nutrișionistele, cu cât mănânci mai încet, cu atât te vei simți mai bine, pentru că vei savura fiecare înghițitură, iar mestecatul mai bine are efect și asupra slăbitului.

”În funcție de cât de grea este masa, acest lucru poate echivala cu peste 100 de calorii la o masă, ceea ce echivalează cu aprope 2 kilograme pierdute pe lună”, mai spun surorile Lakatos.

Legume la aburi cu plante aromatizate

Puneți-le pe o jumătate de farfurie și savurați sănătatea pe care vi-o oferă acest meniu. Plantele aromatizate și lămâia pot înloui cu succes sarea și astfel reduceți riscul de boli cardiovasculare.

Includeți alimentele preferate

Deși tendința este de a tăia tot ceea ce vă place, dar vă îngrașă din meniul pe care îl aveți pentru a slăbi, nutriționiști recomandă să nu faceți acest lucru, ci doar să reduceți pe cât de mult se poate, fără a vă priva de această bucurie.

”Când oamenii se simt privați, atunci renunță la planul lor de alimentație sănătoasă și aruncă prosopul și renunță. Permițându-vă să vă bucurați ocazional de porții mici din alimentele preferate, privarea este scoasă din ecuație”, spun aceștia.

Vezi și: 5 legume verzi pe care ar trebui să le mănânci zilnic. Au efect anticancerigen

Folosiți regula ”o dată la două zile” atunci când consumați alcool

Regula ”în fiecare zi” presupune, în mod normal, restricționarea caloriilor pe care le consumați câteva zile pe săptămână, în timp ce mâncați ce doriți în zilele în care nu postiți.

Pentru această situație, ar trebui să limitați aportul de alcool pe care îl consumați în mod normal.

Beți cel puțin 2 pahare de apă înainte de fiecare masă și între mese

Nutriționiștii spun că este ușor să confunzi setea cu foamea, ceea ce este o modalitate de a ajunge să consumi exces de calorii. Tot ceea ce înseamnă de fapt este că trebuie doar să te hidratezi.

De asemenea, puteți adăuga lămâie în apă pentru un plus de aromă.

Săriți peste salata de la prânz

”Legumele sunt minunate pentru pierderea în greutate, deoarece te umplu cu puține calorii, dar dacă faci o masă din ele, nu vei primi proteine pentru putere de rezistență sau un carbohidrat sănătos pentru a preveni pofta de mai mulți carbohidrați", spun The Nutrition Twins.

Vezi și: Câți pași trebuie să faci pe zi pentru a reduce riscul de demență. Contează mult și viteza

Obțineți 20 de grame de proteine la fiecare masă

Proteinele sunt o parte importantă a dietei tale, deoarece ajută organismul tău să repare celulele și să facă altele noi. De asemenea, ajută la reglarea hormonilor.

Mâncând proteine, acestea vor dura mai mult timp pentru a fi digerate, ajutându-vă să vă simțiți mai sătulă și în același timp să stabilizați glicemia.

Consumați verdețuri gătite ca gustări, între mese

Verdețurile gătite pot fi nu numai delicioase, ci și foarte hrănitoare. Puteți face plinul de verdețuri cu conținut scăzut de calorii, pline de antioxidanți și antiinflamatoare și le puteți transforma într-o garnitură sănătoasă sau o completare la un sandviș, pește, pizza sau salată. Este ușor și o modalitate excelentă de a vă ajuta să slăbiți.

Răsfață-te cu ceva bun

Ți s-a întâmplat vreodată să mănânci o masă și să-ți spui: ”Acum am nevoie de ceva dulce”? Sau, în mijlocul zilei, când prânzul nu a fost suficient de satisfăcător, iar acum ai nevoie de o gustare extra sărată?

Ei bine, în loc să aștepți în mod constant cu nerăbdare tratamentul dulce de după masă, sau gustarea sărată, încearcă să le mănânci atunci când nu ai chef să o faci.

Adaugă scorțișoară de Ceylon în loc de zahăr

Scorțișoara de Ceylon, cunoscută și sub numele de cinnamomum verum sau scorțișoara adevărată, are o aromă dulce aprinsă. Conține toate proprietățile de promovare a sănătății ale scorțișoarei, fără niciuna dintre proprietățile toxice, ceea ce o face o opțiune foarte sănătoasă ca îndulcitor.

Vezi și: Cea mai bună dietă pentru inimă. Cardiolog: S-a dovedit a fi asociată cu cea mai mică incidență a bolii cardiovasculare, dar și a cancerului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel