13 lucruri simple pentru o viață sănătoasă și fericită: nimic din ce nu ai putea să faci

Fericire       Foto: Pixabay
Iată 13 sfaturi de la specialiști pentru a duce o viață sănătoasă și fericită. Niciuna dintre recomandări nu este ceva ce nu am putea face.

Iată 13 de sfaturi pentru a trăi un stil de viață mai sănătos și mai fericit - toate lucrurile simple și ușoare care pot fi încorporate fără probleme în viața ta de zi cu zi:

1. Beți un pahar cu apă dimineața pe stomacul gol

Și cafeaua este grozavă, dar cel mai bine este să vă începeți ziua rehidratându-vă cu un pahar plin de apă. Hidratarea dimineața ajută la digestie, îmbunătățește sănătatea pielii și mărește energia.

2. Folosiți scările, nu liftul

Este o modalitate simplă de a obține un pic mai multă activitate fizică în viața de zi cu zi. De asemenea, vă întărește și vă tonifică picioarele și corpul.

3. Preparați-vă jumătate din legume

Un hack simplu pentru alimentația sănătoasă (și controlul porțiilor) este să faci jumătate din legume la fiecare masă. Legumele conțin vitamine esențiale, minerale și alți fitonutrienți importanți pentru sănătate și longevitate. Și, pentru că sunt bogate în fibre, ele ajută la digestie și dau senzația de sațietate pentru mai mult timp.

4. Treceți la produse de curățare netroxice de uz casnic

Produsele convenționale de curățare a gospodăriei sunt pline de ingrediente chimice dăunătoare care nu sunt bune pentru sănătatea noastră (sau pentru sănătatea copiilor sau a animalelor de companie!). Trecerea la alternative mai sănătoase este o modalitate simplă de a reduce expunerea la toxinele de mediu din casă.

5. Folosiți produse de îngrijire a pielii netoxice + produse de îngrijire personală

Similar produselor de curățare, produsele de îngrijire a pielii convenționale și produsele de îngrijire personală sunt formulate cu ingrediente toxice pe care nu ar trebui să le lăsăm să se absoarbă în mod regulat în cel mai mare organ al corpului nostru. Reduceți povara toxică asupra corpului dvs. trecând la produse non-toxice de îngrijire personală și de înfrumusețare

6. Luați zilnic un probiotic

Menținerea unui intestin sănătos are un impact semnificativ asupra digestiei, sănătății pielii, imunității, sănătății mintale și multe altele. Luarea unui probiotic zilnic cu un pahar de apă în fiecare dimineață este unul dintre cele mai simple lucruri pe care le puteți face pentru a vă îmbunătăți sănătatea intestinului (care, la rândul său, crește sănătatea generală și în multe feluri).

7. Mâncați mâncare adevărată

Încercați să mâncați alimente adevărate care sunt făcute din ingrediente alimentare întregi pe care le-ați avea în propria cămară sau pe care bunica dvs. le-ar recunoaște. (Da, asta exclude majoritatea alimentelor ambalate). Acest lucru este puțin diferit de faptul că vă sugerăm să mâncați doar „alimente sănătoase” (dintre care multe sunt procesate din ce în ce mai mult!). „Mâncare adevărată” include alimente neprelucrate, cum ar fi un măr, un castravete, boabe de soia sau o friptură, precum și alimente slab procesate dintr-unul (sau puține) ingrediente alimentare reale, cum ar fi unt, ulei de măsline, iaurt, tofu etc. cuvinte, vizează alimente care ar putea fi făcute în mod rezonabil în propria bucătărie și evită alimentele care pot fi făcute numai în laborator.

8. Ridicați-vă la fiecare 30 de minute în timp ce lucrați

Reduceți efectele nocive ale șederii (la locul de muncă, la birou) ridicându-vă în picioare și deplasându-vă timp de un minut sau două la fiecare jumătate de oră.

9. Stați la lumina soarelui în fiecare zi

Vitamina D este unul dintre cei mai importanți nutrienți pentru sănătatea generală, iar lumina soarelui este una dintre cele mai bune surse ale noastre. Încercați să obțineți cel puțin 30 de minute de lumină solară în fiecare zi - de preferință după-amiaza și fără protecție solară. Nu este prea multă lumină solară iarna în casa în care locuiți? S-ar putea să merite suplimentarea cu un supliment de vitamina D și / sau cu alte surse alimentare din acest nutrient esențial.

10. Umpleți-vă casa cu plante de apartament

Plantele de apartament vă ajută să vă curățați aerul interior, sunt drăguțe și cercetările arată chiar că îmbunătățesc starea de spirit, creativitatea și rezolvarea problemelor!

11. Transpirați în fiecare zi

Încercați să transpirați într-un fel sau altul în fiecare zi - fie că este vorba de alergare, ciclism, dans, yoga fierbinte sau orice altă activitate fizică de care vă bucurați.

12. Consumați zilnic un smoothie verde

Smoothie-urile verzi ca gustare sau mic dejun simplu, din mers, sunt o modalitate ușoară de a consuma verdeața în fiecare zi

13. Cultivați o mentalitate pozitivă

„Singura diferență între o zi bună și o zi proastă este atitudinea”. Este adevărat - mentalitatea este totul! Cultivați o mentalitate pozitivă recunoscând modele de gândire negative și contracarându-le cu gânduri pozitive sau afirmații.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel