11 superalimente care stimulează imunitatea. Lista completă

11 superalimente stimulează imunitatea. Foto: Freepick @ freepik
11 superalimente vor oferi organismului vitamine și minerale valoroase și vor ajuta la întărirea imunității.

Spirulina este unul dintre cele mai populare 11 superalimente. Această algă unicelulară este liderul incontestabil în conținutul de proteine ​​vegetale sub formă de aminoacizi, din care corpul nostru construiește molecule de proteine. Spirulina mai conține 12 vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12, D, E, H) și 14 minerale, inclusiv calciu, fosfor, fier, magneziu, bor, siliciu, zinc, potasiu, cupru, mangan, crom, seleniu, iod și sodiu. Acest superaliment îmbunătățește starea microflorei intestinale și are un efect benefic asupra pielii. Și datorită conținutului de vitamina B12, spirulina este indispensabilă pentru cei care nu consumă produse de origine animală, adică vegetarienii și veganii.

Cum să mănânci de toate fără să te îngrași. Patru trucuri care activează metabolismul

Turmericul este la fel de eficient ca unele medicamente antiinflamatoare. Ingredientul activ din turmeric este curcumina. Turmericul îmbunătățește memoria, funcția creierului și sistemul cardiovascular. Pe lângă curcumină, rădăcina de turmeric conține calciu, fier, fosfor, iod, vitaminele C, B, B2, B3, K. Turmericul previne formarea țesuturilor grase, accelerează metabolismul, normalizează tractul digestiv, îmbunătățește circulația sângelui și promovează o mai bună absorbție a proteinelor.

Cinci reguli pentru normalizarea metabolismului. Ține cont de ele și vei slăbi repede

Chlorella este o alga verde unicelulară, care este un campion în conținutul de clorofilă. Molecula de clorofilă este similară ca structură cu molecula de hemoglobină. Acest lucru face ca chlorella să fie benefică pentru sistemul hematopoietic. Algele conțin proteine ​​vegetale ușor digerabile, care sunt necesare, în special, pentru vegetarieni, vegani și sportivi. Au un efect pozitiv asupra microflorei intestinale, metabolismului și a sistemului cardiovascular. Acest superaliment conține vitaminele A, B1, B2, B5, B6, B9, C, D, E, K, PP, calciu, potasiu, fier, zinc, magneziu, fosfor, precum și peste 40 de aminoacizi, clorofilă, polinesaturați, grăsimi, fibre, polizaharide, glicoproteine. Chlorella este o parte importantă a programelor de slăbire și curățare.

Metabolismul lent, recunoscut după 6 semne

Iarba de orz este o pulbere obținută din muguri de orz și lăstarii verzi ai plantelor tinere. Semințele germinează în câteva zile și sunt plantate în pământ. Când ating o înălțime de 15–20 cm, lăstarii verzi sunt tăiați. În acest moment, mugurii conțin cea mai mare cantitate de clorofilă, proteine ​​de înaltă calitate, vitamine și minerale. Germeni tăiați sunt uscați ușor și măcinați în pulbere. Adepții unui stil de viață sănătos consumă zilnic iarbă de orz pe stomacul gol. Este o sursă excelentă de proteine ​​și unul dintre cei mai buni furnizori de clorofilă vie, care restabilește compoziția sângelui datorită conținutului său ridicat de fier. Iarba de orz este bogată în vitaminele A, E, B, C și minerale: calciu, fier, potasiu, magneziu. În mod curios, iarba de orz conține de 30 de ori mai multă vitamina B1 decât laptele de vacă; vitamina C - de 7 ori mai mult decât în ​​portocale; și fier - de 5 ori mai mult decât în ​​spanac.

Leguma care ne reduce stresul oxidativ și previne apariția cancerelor. Hâncu: Putem să o mâncăm și crudă, și fiartă. Este gustoasă

Iarba de grâu este un superaliment unic făcut din germeni de grâu. care au fost uscați ușor și măcinați într-o pulbere. Pulberea de germeni de grâu este o sursă de fibre, clorofilă, proteine, vitamine și minerale. Iarba de grâu conține vitaminele A, B, C, E, D, minerale precum fier, magneziu, calciu, fosfor, potasiu, precum și până la 19 aminoacizi din 21 posibili. Iarba de grâu îmbunătățește funcția ficatului, normalizează nivelul zahărului din sânge și al colesterolului, accelerează metabolismul, îmbunătățește pielea, părul și dinții și normalizează digestia.

Cele 5 alimente care provoacă diaree. De ce să te ferești

Algele marine wakame uscate sunt populare în Japonia și nu numai. Supa miso, supa coreeană miyeokguk și salatele de tofu sunt indispensabile fără frunzele acestei alge marine maro. Pentru vegetarieni, algele wakame sunt o adevărată salvare și unul dintre cele mai hrănitoare alimente. Este, de asemenea, un produs alimentar excelent, are doar 45 kcal la 100 grame și este bogat în minerale. Ca toate algele wakame sunt bogate în iod. De asemenea, conține zinc, fier, seleniu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu, magneziu și calciu. Wakame conține și fucoxantina, o substanță care activează arderea grăsimilor. Aceste alge marine sunt o sursă de acizi grași omega-3 și omega-6, care sunt buni pentru vasele de sânge și inimă.

Lipsa vitaminelor are efecte grave în organism: în ce plante le putem găsi

Psyllium este învelișul semințelor unor plante, cultivate în principal în India. Acesta este un remediu natural eficient pentru curățarea organismului. Psyllium poate fi adăugat în apă, iaurt, diferite băuturi, dar și în mâncare. Psyllium este o sursă generoasă de fibre care îmbunătățește digestia. Când se adaugă apă, psyllium se transformă într-o masă asemănătoare jeleului care învăluie pereții stomacului, ameliorează iritația și ajută la curățarea organismului. Psyllium oferă o senzație de sațietate pentru o perioadă lungă de timp, ceea ce ajută la controlul greutății. Și un alt beneficiu al psylliumului este că poate servi ca alternativă la făina de grâu, care conține gluten.

Hrișca, beneficii pentru sănătate. Ajută în scăderea glicemiei și a colesterolului. Cum se poate consuma și când

Drojdia inactivă a câștigat popularitate ca sursă de proteine ​​pentru cei care nu consumă lactate, dar ca și condiment care sporește aroma mâncărurilor. Acest superaliment este presarat pe paste, pizza, sandvișuri, în piureul de cartofi, sosuri, supe și salate. Această drojdie amintește oarecum de parmezan la gust și oferă preparatelor un gust sărat, cu toate că nu conține sare. Includeți-le în dietă pentru a-ți crește aportul de proteine. Această drojdiei conține întreaga gamă de aminoacizi și este ideale pentru dieta keto și pentru dietele bogate în proteine. Este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamine B.

Semințele de amarant conțin o substanță foarte rară - squalen. Scualenul ajută la saturarea țesuturilor și a creierului cu oxigen, inhibă activitatea radicalilor liberi și este indispensabil pentru sinteza vitaminei D. Amarantul conține, de asemenea, vitamina B, dar și minerale precum fosfor, magneziu, cupru, fier, potasiu, zinc și seleniu. 

Un condiment din bucătărie poate fi foarte util pentru combaterea diabetului

Semințele chia sunt atât de populare printre nutriționiști, încât nu au nevoie de o introducere. Semințele de chia sunt 25% fibre, necesare pentru sănătatea tractului gastrointestinal. Aceste semințe conține mai  mult calciu și fosfor decât în ​​lapte; mai mult potasiu decât în banane; mai mult magneziu decât în nuci, mai mult fier decât în spanac și mai mulți antioxidanți decât în portocale. Chia se adaugă la smoothie-uri, cereale, salate și alte preparate gata. Acest superaliment este ideal pentru vegetarieni, dar și pentru cei care țin la siluetă.

Laptele vegetal, o alternativă sănătoasă. Ajută în creșterea imunității, susține sănătatea inimii și funcția cerebrală. La ce trebuie să fiți atenți când alegeți laptele vegetal

Semințele de susan conțin o cantitate mare de vitamine: A, B1, B2, B6, PP, acid folic și minerale, precum siliciu, cupru, mangan, calciu, fier, magneziu, fosfor, seleniu, potasiu, crom, iod. Vitaminele B participă la toate procesele metabolice, inclusiv sunt responsabile pentru sănătatea sistemului nervos. Lecitina are grijă de sănătatea ficatului, sesamina - de echilibrul hormonal, iar tiamina normalizează metabolismul. Vitaminele A și E, cunoscute sub numele de vitamine de frumusețe, încetinesc procesul de îmbătrânire.

Susanul este campionul la conținutul de calciu, care este important pentru menținerea frumuseții părului, a pielii, a dinților și a unghiilor. Susanul este, de asemenea, un antioxidant recunoscut,  care normalizează procesele metabolice, încetinește îmbătrânirea organismului, promovează hematopoieza și ajută la curățarea organismului de toxine. Pentru femei, susanul negru este deosebit de util.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel