105 pacienți EVACUAȚI RAPID din Spitalul Foișor. Doar12 transferați în alte spitale bucureștene

Pacienții au fost scoși chiar și pe targă din spital și trimiși acasă. Foto: Print screen Antena 3
În Spitalul Foișor erau 105 pacienți înainte de evacuare. Spitalul este golit pentru a fi transformat în spital COVID-19. Unii dintre ei au fst scoși pe targă și trimiși acasă. 

Dintre cei 105 pacienți care erau internați în Spitalul Foișor, doar 12 au fost transferați în alte două spitale din Capitală. Aceștia au fost trimiși la Spitalul Universitar de Urgență  București, la Spitalul de Urgență Floreasca și la Spitalul Bagdasar-Arseni. 

5 pacienți au fost transferați la spitalul Universitar de Urgență București,

3 pacienți au fost transferați la Spitalul de Urgență Floreasca, 

2 pacienți au ajuns la Spitalul de Urgență Pantelimon

1 pacient a fost transferat la Spitaul Bagdasar-Arseni

1 pacient a fost transferat la Spitalul de Urgență  Elias.

Restul pacienților, unii operați chiar ieri, au fost trimiși acasă. Aparținătorii au fost chemate să își ia rudele operate acasă abia după ora 18.00, a anunțat Antena 3.

Spitalul Foișor are o secție de terapie intensivă de 21 de paturi și are 200 de paturi pe oxigen, a declarat șeful DSU Raed Arafat. „Sub jumătate din secția de terapie intensivă era ocupată. Sâmbătă dimineață spitalul va începe să primească pacienți COVID”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.

Secretarul de stat a precizat că situația în unitățile de primiri urgențe este serioasă, în condițiile în care pacienți din București au fost trimiși în alte zone, cu avionul. „Contează orice oră când avem pacienți de terapie intensivă în unitățile de primiri urgențe”, a mai spus șeful DSU.

Ordinul de evacuare a spitalului a fost transmis în cursul zilei, a precizat Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel