10 trucuri ca să arăți cu 10 ani mai tânără: sfatul dermatologilor

Toamna, tânără   Foto: Pixabay
Iată 10 metode care te vor ajuta să arăți cu 10 ani mai tânără, potrivit dermatologilor.

Ca să arăți mai tânără nu ai nevoie de o poțiune magică. De fapt, singură poți face asta. Cu câteva modificări simple ale rutinei zilnice poți reuși să fii persoana despre care toată lumea spune că arată grozav pentru vârsta ei. Ce trebuie să facem, a explicat dr. Angela J. Lamb, directorul Facultății de Practică de Dermatologie din Westside Mount Sinai și profesor asociat de dermatologie pentru ETNT.

1 Nu-ți freca ochii

Gândiți-vă la zona în care se văd cel mairepede semnele îmbătrânirii: gâtul, fruntea, ochii. Da, pielea de sub și din jurul ochilor poate fi cea mai delicată și mai fragilă. Amintește-ți asta data viitoare când te enervezi pe cineva și te freci la ochi la sfârșitul unei zile lungi. Poate provoca ruperea vaselor de sânge mici și poate duce la umflături.

2 Investește într-un ser bun

„Investește într-un ser bun”, spune dr. Lamb. „Serurile sunt produse puternice cu ingrediente active. Sunt esențiale!!! Gândește-te la vitamina C, A, E — local.” Acestea pot fi scumpe, dar medicul spune că merită.

3 Bea apă suficientă în fiecare zi

Creșterea conținutului de apă din piele o poate împiedica să arate uscată, ternă sau cenușie. Mulți dermatologi recomandă să bei opt pahare de apă pe zi și. Dacă camera dvs. este foarte uscată, luați în considerare utilizarea unui umidificator și, de asemenea, evitați dușurile fierbinți pentru prea mult timp - în mod ironic, acestea vă pot deshidrata.

4 Spală-te pe față cu apă rece

Așa cum apa fierbinte te poate usca, puțină apă rece te poate menține hidratat. Ca un bonus suplimentar, dușurile reci stimulează nervul vag, care vă reglează nivelul de stres.

5 Folosește creme cu protecție solară

„Folosiți protecție solară: este cea mai bună modalitate de a vă ajuta să vă mențineți pielea tânără și sănătoasă”, spune dr. Lamb. „Reaplicați la fiecare 90 de minute când sunteți afară.” De fapt, un studiu a arătat că dacă folosiți zilnic o protecție solară cu spectru larg, veți avea cu 24% mai puțină îmbătrânire a pielii decât cineva care o folosește doar din când în când.

6 Dormi suficient

„Homonii de stres și lipsa de somn descompun cu adevărat colagenul și accelerează îmbătrânirea”, spune dr. Lamb. Ca să nu mai vorbim, pe măsură ce îmbătrânești, lipsa somnului poate duce la probleme de memorie, iritabilitate, depresie sau chiar mai multe căderi și accidente.

7 Zâmbește și râzi des

"La fel ca mai sus, doar zâmbetul, relațiile bune și bucuria pură te ajută să arăți mai tânăr. S-a dovedit", spune dr. Lamb. Există un motiv biologic pentru asta: râsul mărește funcția vaselor de sânge și ameliorează stresul, două indicii cheie care pot duce la un aspect mai tânăr.

8 Poartă pălărie când ești afară toată ziua

„Purtați o pălărie în timp ce faceți drumeții/afara toată ziua”, spune dr. Lamb. O abordare proactivă ca aceasta poate costa bani, dar vă poate economisi bani și durere mai târziu, deoarece prea mult soare poate duce, desigur, la cancer de piele.

9 Dacă ai de gând să faci Botox, iată când este cel mai eficient

„Puțin Botox la primul semn de riduri este în regulă”, spune dr. Lamb și, de fapt, este de preferat să o faci atunci, dacă ai de gând să o faci. Neurotoxina aprobată de FDA netezește liniile și ridurile și, dacă este utilizată corect, ar trebui să te facă să arăți natural, potrivit Dr. Lamb. "Acest lucru este important. Dacă vrei să fii înaintea lucrurilor, fă ceva devreme. Mai ușor de prevenit decât să aștepți până când liniile sunt adânci și se instalează."

10 Nu-ți mai face griji în legătură cu îmbătrânirea și îmbrățișează felul în care arăți

Dr. Lamb nu ne-a spus acest lucru, dar nici nu a trebuit: este incredibil de important să vă asigurați că nu aveți o boală de piele, dar îmbătrânirea în sine nu este neapărat ceva ce trebuie să „rezolvați”. Mâncați o dietă bogată în proteine ​​slabe, fibre și grăsimi sănătoase; hidrați-vă; faceți exerciții des și găsiți bucurie în lucruri mprunte din viață; poate aduce o strălucire tinerească, în ciuda câtorva riduri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel