10 pași simpli pentru a slăbi: fără diete drastice, fără regimuri severe

Iată 10 pași simpli pentru a pierde în greutate, fără a ține diete drastice, restrictive sau efort foarte mare.

Adoptați una sau mai multe dintre aceste strategii simple, nepretențioase, pentru a ajuta la pierderea în greutate fără a urma o „dietă”:

1. Luați micul dejun în fiecare zi. Mulți oameni cred că sărind peste micul dejun este o modalitate excelentă de a reduce caloriile, dar de obicei ajung să mănânce mai mult pe tot parcursul zilei,

2. Închideți bucătăria noaptea. Stabiliți un moment în care veți înceta să mâncați, astfel încât să nu mai mâncați prăjeli sau alimente nesănătoase în timp ce vă uitați la televizor.

3. Alegeți calorii lichide cu înțelepciune. Băuturile îndulcite au multe calorii, dar nu reduce foamea așa cum o fac alimentele solide. Satisfaceți-vă setea cu ap, apă minerală cu lămâie, lapte degresat sau cu conținut redus de grăsimi, sau porții mici de suc de fructe 100%. Încercați un pahar de suc de legume nutritiv și cu conținut scăzut de calorii dacă vă este foame între mese.

4. Mâncați diversificat. Mâncând o mulțime de fructe și legume cu conținut scăzut de calorii, cu volum ridicat, nu rămâne loc pentru alte alimente care sunt mai bogate în grăsimi și calorii. Reduceți carnea și consumați mai multe legume.

5. Consumați cereale. Înlocuind cerealele rafinate cu cele integrale, adăugați fibre atât de necesare și vă veți simți sătul mai repede, astfel încât să aveți mai multe șanse să mâncați o porție rezonabilă. Alegeți pâine și paste din grâu integral, orez brun, fulgi de tărâțe, popcorn și biscuiți de secară integrală.

6. Controlați-vă alimentația. O altă strategie simplă pentru a ajuta la reducerea caloriilor este de a vă controla alimentația, începând de la aprovizionarea bucătăriei dvs. cu o mulțime de opțiuni sănătoase, până la alegerea restaurantelor potrivite.

7. Reduceți porțiile. Dacă tot ce ați face ar fi să vă reduceți porțiile cu 10% -20%, ați pierde în greutate. Majoritatea porțiilor servite atât în ​​restaurante, cât și acasă sunt mai mari decât aveți nevoie.

8. Faceți mai mulți pași. Luați-vă un pedometru și adăugați treptat mai mulți pași până ajungeți la 10.000 pe zi. Pe tot parcursul zilei, faceți tot ce puteți pentru a fi mai activ – faceți exerciții în timp ce vorbiți la telefon, scoateți câinele la o plimbare suplimentară și mergeți pe loc în timpul reclamelor de televiziune. A avea un pedometru servește ca un motivator și un memento constant.

9. Luați proteine ​​la fiecare masă și gustare. Adăugarea unei surse de proteine ​​slabe sau cu conținut scăzut de grăsimi la fiecare masă și gustare vă va ajuta să vă simțiți sătul mai mult, astfel încât să aveți mai puține șanse să mâncați în exces.

10. Treceți la „alternative mai ușoare”. Ori de câte ori puteți, utilizați versiunile cu conținut scăzut de grăsimi ale sosurilor de salată, maioneză, produse lactate și alte produse

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel