10 motive să mănânci MERE VERZI în fiecare zi. Beneficii NEBĂNUITE pentru sănătate

De ce să consumi mere verzi în fiecare zi. Foto: Pixabay
E o diferență considerabilă între ere verzi și mere roșii, iar această diferență aduce beneficii nebănuite pentru sănătate. Iată 10 dintre ele: 

Se spune că „un măr pe zi îl ține pe doctor la distanță”. Și e perfect adevărat dacă ne gândim că merele sunt bogate în antioxidanți, vitamine precum vitamina C, vitamina A, vitamina K, fibre, minerale și o serie de alți nutrienți importanți, care aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Merele, însă, vin în numeroase variante: roșii, portocalii, verzi. 

Iată de ce să le preferi pe cele verzi: 

1) Merele verzi, de regulă mai acrișoare decât cele roșii, au un conținut mai scăzut de zahăr li aduc  o mulțime de beneficii pentru frumusețe și sănătate. 

2) Cresc metabolismul. Mărul verde este bogat în fibre care ajută la creșterea metabolismului. Fibrele stimulează procesul de detoxifiere și mențin sistemul digestiv funcțional. 

3) Bune pentru ficat. Antioxidanții sunt agenți naturali de detoxifiere care vă împiedică ficatul de afecțiuni hepatice. Mănâncă mere verzi cu tot cu coajă. Deoarece merele verzi păstrează sănătatea ficatului și a sistemului digestiv. Poate ușura mișcarea intestinului și sistemul intestinal va fi mai curat.

4) Îmbunătățesc sănătatea oaselor. Calciul este esențial pentru oase dense și puternice. Mai ales femeile sunt predispuse la subțierea și slăbirea oaselor care apare odată cu înaintarea în vârstă, iar mărul verde previne osteoporoza.

5) Ajută la pierderea grăsimii și la slăbire. Deoarece mărul verde este un fruct bogat în fibre, este benefic pentru pierderea în greutate. Merele verzi au niveluri mai mici de zahăr și mai multe minerale și antioxidanți care ajută la pierderea câtorva kilograme. Vitamina K din merele verzi mențin buna circulație a sângelui.

6) Protejează plămânii. Potrivit studiilor, consumul zilnic de mere verzi poate reduce riscurile asociate bolilor de plămâni cu 23%. Reduc riscul de astm. Fumătorii ar trebui să le consume deoarece îi vor proteja de bolile pulmonare.

7) Bune pentru vedere. Merele verzi sunt bogate în vitamina A. Iar vitamina A prezentă în sucul de mere verzi vă poate întări vederea. Este o sursă sigură pentru a vă spori vederea.

8) Reduc riscurile afecțiunilor inflamatorii. Când mâncați mere, nu aruncați coaja în coșul de gunoi. Coaja de mere este la fel de sănătoasă ca și pulpa mărului și vă poate îmbunătăți sănătatea, deoarece conține elemente detoxifiante. Merele verzi îți cresc imunitatea.

9) Scad colesterolul și tensiunea arterială. O mulțime de studii au dezvăluit că merele verzi îmbunătățesc funcționarea sistemului cardiovascular. Fibrele solubile pot reduce nivelul colesterolului, conform American Journal of Clinical Nutrition. Dacă suferiți de colesterol ridicat, nu uitați să adăugați mere verzi în dieta dumneavoastră. Reduc și riscul de accident vascular cerebral cu 52%.

10) Beneficii pentru piele: Merele verzi sunt excelente pentru a vă îmbunătăți sănătatea pielii și o mulțime de produse de îngrijire a pielii conțin suc de mere merzu. Conținutul bogat de vitamina C protejează celulele împotriva radiațiilor periculoase care pot afecta pielea și pot provoca cancer de piele. Deoarece oferă hrană pielii, salvând-o de mai multe boli și probleme precum eczeme și cearcăne. Consumul regulat de mere verzi poate ameliora o erupție acneică. Pe lângă asta, oxidanții prezenți în merele verzi întârzie îmbătrânirea. Vitamina A, Vitamina C, fenolul combat ridurile, liniile fine și cearcănele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel