10 ierburi aromatice care dau o savoare aparte mâncării

Condimentele nu trebuie să-ți lipsească din casă FOTO pexels
Unele ierburi aromatice nu fac doar mâ ncarea mai gustoasă, ci conțin și antioxidanți.

Ierburile aromatice, uscate sau măcinate, conțin antioxidanți care joacă un rol cheie în prevenirea bolilor prin eliminarea organismului de radicalii liberi dăunători. Ciocolata neagră, fructele de pădure, cartofii dulci, nucile pecan, roșiile, morcovii și broccoli sunt alimente excelente de antioxidanți. Însă, consumul de alimente bogate în antioxidanți poate să nu fie suficient.

Anumite ierburi și condimente s-au dovedit a fi surse mai bogate și mai concentrate de antioxidanți decât alimentele amintite mai devreme. Iată 10 condimente/ierburi aromatice pe care să nu le evitați: cuișoare măcinate, scorțișoară măcinată, curcuma, pătrunjel uscat, piper negru, busuioc uscat, pudră de curry, salvie, ghimbir măcinat, pudră de ardei iute, potrivit farmersalmanac.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel