10 cele mai BUNE gustări cu un conținut scăzut de carbohidrați

Pentru a slăbi, este esențial să alegi alimentele potrivite. Află cum să scapi de kilogramele în plus cu aceste 10 gustări cu un conținut scăzut de carbohidrați. 

1. Chipsuri Cheddar

Cine ar crede că chipsurile sunt bune pentru slăbit? Cu această rețetă, vei vedea rezultate incredibile! Secretul? Cheddar este o brânză delicioasă care conține mai puțin de un gram de carbohidrați la 28 de grame. Incredibil, nu?

Coace pur și simplu felii subțiri de cheddar, tăiate în pătrate mici, în cuptor, la 150 de grade, pentru doar 30 de minute.

2. Ouă umplute

Pe lângă faptul că este o sursă bogată de proteine, un ou conține mai puțin de un gram de carbohidrați! De asemenea, bogat în vitamina B12 și colină, oul este mină de aur pentru păr, unghii, dar și mușchi. 

Fierbe câteva ouă, taie-le pe lungime, îndepărtează gălbenușurile și amestecă-le cu maioneză ușoară, muștar, sare și piper. 

3. Salată de ton cu țelină

Foarte sărac în carbohidrați, tonul este o sursă excelentă de proteine. Pentru a face o salată, amestecă pur și simplu aceeași cantitate cu 55 de grame de maioneză cu conținut scăzut de grăsimi și 25 de grame de țelină tăiată cubulețe. 

4. Avocado umplut cu ouă sau ton

Pe lângă faptul că este delicios, avocado este sărac în carbohidrați. Bogat în fibre, acest fruct gustos este aliatul perfect în dietele de slăbit. Taie avocado în două și scoate miezul, apoi umple cele două jumătăți cu salată de ton, ouă sau creveți. 

5. Ciocolată neagră cu unt de caju

Ciocolata neagră este o sursă importantă de magneziu. Știai că 28 de grame de ciocolată neagră, cu cacao 70%, oferă 12 grame de carbohidrați și 9 grame de fibre? Pentru o gustare excelentă, pune puțin unt de caju pe două bucățele de ciocolată neagră. 

6. Batoane de morcov cu sos Aioli (usturoi, ulei de măsline și sare)

Aceste aperitive nu sunt doar bogate în vitamina D, ci și crocante. O mână de morcovi conține doar 8 grame de carbohidrați. Taie morcovii în mai multe felii și înmoaie-le în sos de usturoi, ulei de măsline și sare.

7. Smoothie din căpșuni cu conținut scăzut de carbohidrați

Iubitorii de fructe se vor bucura de această rețetă. Și, dintr-un motiv întemeiat, acest smoothie are un conținut scăzut de carbohidrați. O jumătate de cană de căpșuni conține doar 6 grame de carbohidrați. 

Pentru a pregăti această băutură energizantă, pune în blender 83 de grame de căpșuni, lapte de migdale și o lingură de semințe de chia. Adaugă o linguriță de extract de vanilie, câteva cuburi de gheață și amestecă.

8. Legume proaspete și sos tzatziki

Iaurt simplu, usturoi, măsline și castraveți - sunt ingredientele sănătoase pentru a face acest sos grecesc. O jumătate de cană de sos tzatziki conține doar două grame de carbohidrați. Exemple de legume - morcovi, broccoli. 

9. Semințe de dovleac prăjite cu scorțișoară

Bogate în zinc, aceste semințe sunt benefice pentru sistemul imunitar.

Amestecă 100 de grame de semințe de dovleac cu jumătate de linguriță de scorțișoară și două de ulei de măsline. Coace 45 de minute, la 150 ° C. 

10. Brânză de vaci sărată

Brânza de vaci sărată este săracă în carbohidrați, însă bogată în proteine și minerale, cum ar fi fosforul sau calciul. Pentru un plus de savoare, poți adăuga ceapă verde. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel