10 alimente pe care toate femeile peste 40 de ani ar trebui să le mănânce ca să fie sănătoase

Nutriționiștii spun că după vârsta de 40 de ani metabolismul femeilor încetinește vizibil, scade densitatea osoasă și musculară. Pentru a accelera metabolismul și pentru a păstra organismul în bune stare de funcționare, femeile ar trebui să consume anumite alimente. Iată 10 dintre ele: 

Iată 10 dintre alimentele care accelerează metabolismul și asigură necesarul de nutrienți pentru femeile peste 40 de ani:

1) Semințe de in

Semințele de in sunt o sursă excelentă de acizi grași omega-3, care sunt grăsimi esențiale pentru o minte ascuțită și o inimă sănătoasă. În plus, sunt minunate pentru intestin. „Pe măsură ce îmbătrânim, este mai important să mâncați alimentele potrivite pentru a vă menține sănătatea intestinului sub control”, a explicat nutriționistul Sarah Mirkin, autoarea cărții „Fill Your Plate, Lose The Weight”, un plan de scădere în greutate de 21 de zile pentru femeile de peste 40 de ani, citată de prevention.com. „Semințele de in sunt încărcate cu fibre pentru sănătatea digestivă pe termen lung.” Asigurați-vă că folosiți semințe de in măcinate sau măcinați-le pe cele întregi, întrucât corpul digeră și absoarbe nutrienții din semințele de in măcinate mai bine decât din cele întregi.

2) Somon sălbatic

Peștele gras, precum somonul, este bogat în omega-3 și o sursă bună de proteine slabe, deși teoretic grăsimea are mai mult decât dublul caloriilor pe care le au proteinele și carbohidrații. „Somonul nu este doar satisfăcător și delicios, dar vă va face și pielea să strălucească, vă va reduce riscul de boli și chiar vă va reduce senzația de foame”, spune Mirkin.

3) Avocado

Bogat în grăsimi sănătoase, avocado vă poate ajuta să vă păstrați pielea fină, să vă hrăniți părul și să reduceți tensiunea arterială, datorită conținutului decent de potasiu. Este însă hipercaloric, așa că nu ar trebui consumat mai mult de un avocado pe zi.

4) Nuci

Nucile sunt o gustare ideală pentru pierderea în greutate, deoarece sunt bogate în fibre, grăsimi sănătoase și proteine. Bonus: nutrienții din nuci vă ajută să reduceți riscul de afecțiuni cronice, cum ar fi diabetul și bolile de inimă. Porția însă nu trebuie să depășească 30 de grame, pentru că sunt hipercalorice. 

5) Varza acră

Varza acră este bogată în probiotice care stimulează intestinele – adică bacterii bune - făcându-o un „must-have” nutrițional pentru femeile cu vârsta peste 40 de ani. Cercetările arată că acestea, că bacteriile sănătoase vă pot îmbunătăți funcția imunitară, starea de spirit, sistemul digestiv și chiar vă pot hrăni pielea.

6) Ciocolata neagră

Este posibil ca ciocolata să nu fie primul lucru la care te gândești atunci când vine vorba de o alimentație sănătoasă după 40 de ani, dar această răsfăț după cină poate face de fapt minuni pentru sănătate. „Ciocolata neagră este bogată în flavonoli, care îți protejează inima, reduc riscul de diabet și scad tensiunea arterială”, spune Mirkin. Ea recomandă ciocolata care conțin cel puțin 70% cacao și mai puțin de 6 grame de zahăr adăugat la 100 de grame, pentru a obține cel mai bun efect nutrițional din fiecare porție.

7) Verdeața și legumele cu frunze verzi

„Verdeața și legumele cu frunze verde închis, cum ar fi spanacul, varza și pătrunjelul, conțin cantități mari de vitamina K, luteină, folat, calciu și beta caroten, care pot îmbunătăți funcționarea memoriei”, spune Mirkin.

8) Fructele de pădure

Fructele de pădure sunt bogate în fibre, antioxidanți și zahăr natural care vă va satisface pofta dulce. „Pigmentarea întunecată și culoarea bogată înseamnă că fructele de pădure sunt bogate în antioxidanți și fitochimicale care sunt necesare organismului pentru combaterea bolilor”, explică Mirkin.

9) Usturoiul

Usturoiul este o minune pentru sănătate, în special pentru femeile cu vârsta peste 40 de ani. „Studiile sugerează că usturoiul poate reduce la minimum pierderile osoase prin creșterea nivelului de estrogen. Este, de asemenea, bogat în substanțe nutritive, cu foarte puține calorii și adaugă aromă alimentelor, astfel încât să fiți mulțumite cu mai puțin în farfurie”, spune Mirkin.

10) Iaurt grecesc

Păstrați-vă oasele puternice cu o porție de iaurt grecesc bogat și cremos în fiecare zi, recomandă nutriționistul. „Iaurtul grecesc este o sursă excelentă de calciu și nu conține aproape deloc sare”, spune Mirkin. Iaurtul grecesc conține mai multe proteine și are o consistență mai groasă decât alte iaurturi, deci este gustarea perfectă pentru a vă menține plină și energică. În plus, are culturi active care susțin sănătatea intestinului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel