Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Astenia de toamnă poate fi mai mult decât o stare de indispoziție temporară, ci se manifestă adesea prin oboseală cronică, scăderea imunității, predispoziție la infecții, lipsă de concentrare.
Dacă nu se iau măsuri de la primele simptome, persoanele afectate riscă să intre în iarnă lipsiți de energie, ceea ce îi predispune la îmbolnăviri destul de serioase.
Orice persoana este pasibilă la a dezvolta astenie de toamnă, dar această problemă apare mai frecvent la:
- persoane care petrec mult timp în interior și care nu beneficiază de lumina naturală, chiar dacă în anotimpul rece zilele sunt din ce în ce mai scurte;
- femei;
- persoane active, cu vârsta cuprinsă între 15 și 55 ani, mai ales dacă au în familie rude cu astenie.
Alimentația sănătoasă și un stil de viață echilibrat reprezintă o metodă importantă de prevenire a asteniei de toamnă. Iată ce trebuie să incluzi în dietă:
Portocale
Datorită conținutului mare de vitamina C (39-40 mg/100 g), portocalele vă redau rapid vitalitatea. Începeți ziua cu dreptul mâncând în fiecare dimineață o portocală. Alegeți fructul întreg, nu sucul de portocale, care este lipsit de fibre.
Kiwi
Și kiwi este campion la vitamina C (92 mg/100 g). Puteți alterna consumul de portocale cu kiwi.
Spanac
Conține magneziu, esențial pentru a alunga stresul, oboseala, indispoziția. În plus, spanacul este o sursă bună de vitamina B9 (175 mg/100 g), care contribuie la buna funcționare a sistemului nervos și sistemului imunitar.
Pătrunjel
Eficient de asemenea contra stărilor de oboseală, pătrunjelul este o sursă bună de vitamina C și fier (4,32 mg/100 g), cu biodisponibilitate crescută.
Usturoi
Usturoiul este bogat în antioxidanți, care neutralizează radicalii liberi. Când oboseala cronică ne slăbește sistemul imunitar, avem nevoie de usturoi ca să îl întărească.
Avocado
Este un adevărat un scut împotriva stresului, deoarece avocado conține luteină, beta-caroten, vitamina E, acid folic, acizi omega 3. O singură porție (aproximativ un sfert de avocado) conține și o cantitate mare de vitamina B.
Fructe de pădure
Afinele au unul dintre cele mai ridicate niveluri de antioxidanți. Toate fructele de pădure, inclusiv căpșunile, zmeura și murele, sunt bogate în vitamina C, care s-a dovedit a fi foarte eficientă în combaterea stresului.
Alune caju
Alunele caju sunt o sursă excelentă de zinc. Or, nivelurile scăzute de zinc au fost asociate atât cu anxietatea, cât și cu depresia.
Ciocolata neagră
Ciocolata este asociata în mod cert cu starea noastră de spirit. Un studiu recent de la Universitatea din California a raportat că atât femeile, cât și barbații care consumă zilnic 1-2 pătrățele de ciocolată cu peste 70% cacao beneficiază de bună dispoziție și randament crescut în activitățile zilnice.
Ceai verde
În locul consumului excesiv de cafea puteți alege ceaiul verde pentru mai multă energie. Antioxidanții speciali din această băutură, numiți catechine, protejează organismul în condiții de stres și oboseală.
Sursa: Prevention.com
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...