Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zona Zoster, contagioasă ori ba. Sfaturile medicilor
21 sep, 07:24
Specialiști de la Harvard explică unui cititor că o anume boală face diferența între zona Zoster contagioasă și zona Zoster necontagioasă.
Vaccin

Zona zoster. Medicii Hope Ricciotti și Toni Golen, editori șefi ai publicației Harvard Women's Health Watch, spun că zona Zoster este și nu este contagioasă.

"Da și nu. Dacă ai avut varicela când ai fost copil, ai riscul de zoster. Zosterul apare atunci când virusul varicelo-zoster care a cauzat varicela reapare după ce a stat în stare latentă în celulele nervoase din momentul bolii inițiale. Când se întâmplă acest lucru, ești contagios, dar nu poți da cuiva zoster. Însă, poți infecta oamenii cu varicelă dacă nu au fost expuși la virus în trecut și nu au fost vaccinați împotriva lui", explică cei doi experți pe Health Harvard Publishing.

Este important, zic aceștia, să luați măsuri de precauție, în special dacă sunteți aproape de cineva care are un sistem imunitar slăbit și dacă aveți răni deschise, pe care ar fi bine să le acoperiți. "Vaccinarea poate reduce, de asemenea, riscul de a dezvolta zona zoster în viitor", mai precizează doctorii Hope Ricciotti și Toni Golen.


Ştiri Recomandate

Creier activ: cum să-ți menții creierul tânăr și la vârste înaintate
Fibroza chistică: boala genetică poate da simptome și purtătorilor, care nu fac boala
Acneea și depresia, conexiune stranie care durează doar câțiva ani
5 lucruri pe care orice femeie ar trebui să le știe despre cancerul ovarian
Produse din plante care interacționează cu medicamentele. Ce să eviți
Rujeolă în copilărie, risc crescut pentru o boală pulmonară cumplită la vârstă adultă
Comentarii