Zona Zoster, contagioasă ori ba. Sfaturile medicilor
21 sep 2019, 07:24

Vaccin
Specialiști de la Harvard explică unui cititor că o anume boală face diferența între zona Zoster contagioasă și zona Zoster necontagioasă.

Zona zoster. Medicii Hope Ricciotti și Toni Golen, editori șefi ai publicației Harvard Women's Health Watch, spun că zona Zoster este și nu este contagioasă.

"Da și nu. Dacă ai avut varicela când ai fost copil, ai riscul de zoster. Zosterul apare atunci când virusul varicelo-zoster care a cauzat varicela reapare după ce a stat în stare latentă în celulele nervoase din momentul bolii inițiale. Când se întâmplă acest lucru, ești contagios, dar nu poți da cuiva zoster. Însă, poți infecta oamenii cu varicelă dacă nu au fost expuși la virus în trecut și nu au fost vaccinați împotriva lui", explică cei doi experți pe Health Harvard Publishing.

Este important, zic aceștia, să luați măsuri de precauție, în special dacă sunteți aproape de cineva care are un sistem imunitar slăbit și dacă aveți răni deschise, pe care ar fi bine să le acoperiți. "Vaccinarea poate reduce, de asemenea, riscul de a dezvolta zona zoster în viitor", mai precizează doctorii Hope Ricciotti și Toni Golen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?