Ziua Îndrăgostiților. Surprinde-ți persoana iubită cu aceste 5 rețete romantice

Ziua Îndrăgostiților. Surprinde-ți persoana iubită cu aceste 5 rețete romantice, FOTO unsplash
De Valentine's Day, Surprinde-ți persoana iubită cu aceste cinci rețete romantice.

1. Căpșuni glazurate cu ciocolată

Din fericire pentru tine, acest desert este surprinzător de ușor de făcut acasă. Pur și simplu topește ciocolata, afundă fructele în ea și gata. Adaugă un plus de romantism prin înmuierea căpșunilor în prosecco, în prealabil. 

2. Platou cu brânzeturi

O farfurie cu brânzeturi este o notă elegantă pentru orice seară, inclusiv de Ziua Îndrăgostiților. Este perfectă pentru o cină romantică în doi. 

Asigură-te că incluzi brânză cremoasă, cu mucegai sau poate o brânză afumată. Completează platoul cu mezeluri, pâine, o mulțime de fructe de sezon, fructe uscate, crudități, nuci și măsline. 

3. Fructe de mare

Creează o masă sclipitoare (la propriu și la figurat) cu fructe de mare. Sushi, calamari, plus filet mignon sau homar, toate vor da o notă aparte cinei tale cu persoana iubită. 

4. Cocktail 

Există mai multe avantaje dacă vrei să fii propriul barman: nu va trebui să aștepți la coadă, băuturile nu vor avea un preț ridicat și este mai ușor să îți personalizezi băutura. Gin & Prosecco (minunat dacă ai resturi de căpșuni) și iconicul Espresso Martini (un cocktail perfect, care combină vodca cu lichior de cafea și espresso).

5. Tarte și Trufe  

Dacă dorești să încerci ceva nou în această zi specială, creează propriul desert special. Înveselește-ți deserturile cu tarte cu fructe sau trufe catifelate. Încearcă această tartă trandafir cu mere.

Rețetă tartă trandafir cu mere

Pentru aluatul de tartă: 200 g făină pentru patiserie tip 550, 100 g unt/margarină Unirea (rece), un praf de sare, 1 gălbenuș mare, cidru cât să lege aluatul (aprox 60 ml)

În plus: 40 g făină pentru blatul de lucru

Pentru cremă: ·100 g unt/margarină Unirea (la temperatura camerei), un praf de sare, 2 ouă mari + 1 albuș, 60 g migdale măcinate, 40 g nuci caju măcinate, 1 lingură făină, 2 plicuri (16 g) zahăr vanilat Bourbon

Pentru stratul de fructe: 3 mere Florina, 3 linguri apă, după gust, 1 lingură zahăr pentru decor, ½ linguriță apă de flori de trandafir

Aluatul de tartă

Amesteci într-un bol făina de patiserie cu untul tăiat cubulețe și un praf de sare, cu mâinile sau cu o ustensilă pentru frământat. Este important ca untul să fie rece, pentru ca aluatul să fie fraged. Adaugi gălbenușul și cidrul, cât să lege aluatul (eu am avut nevoie de 60 ml). De altfel, și cidrul va face ca aluatul să fie fraged. Nu ai nevoie de zahăr, pentru că ai cidrul care e dulce. Transferi aluatul, sfărâmicios la început, pe blatul presărat cu puțină făină și îl frămânți cât să-i dai formă. Îl dai la frigider 15 minute.

Crema cu migdale și caju

Bați spumă albușurile cu un praf de sare și zahărul Bourbon și dai deoparte.

Separat, bați cu mixerul untul/margarina cu gălbenușurile. Este bine ca untul să fie la temeratura camerei, astfel încât crema să iasă spumoasă. Adaugi migdalele și caju, apoi încorporezi treptat spuma de albușuri. La urmă, adaugi făina și amesteci.

Montare și coacere

Scoți aluatul din frigider, îl întinzi în foaie subțire și îl transferi într-o tavă de formă de tartă. Eu am folosit o tavă ceramică cu hârtie de copt pe fund, unsă cu grăsime și tapetată cu făină.

Decupezi surplusul de aluat cu un cuțit.

Torni și nivelezi crema peste aluat. Nu ai nevoie de pesmet.

Speli merele și le tai felii subțiri, apoi le aranjezi pe tartă sub forma unui trandafir.

Într-un bol mic amesteci puțină apă cu zahăr și apa de flori de trandafir și umezești ușor merele cu o pensulă.

Dai tava la cuptorul preîncălzit, mai întâi 25 de minute la foc mic, să se coacă bine înăuntru, apoi 10 minute la foc mediu, să se rumenească, scrie bucataras.ro

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel