Zborul pe distanțe lungi, provocare pentru organism. Ce trebuie să evitați

zborul pe distante lungi
Zborurile pe distanțe lungi pun la încercare organismul. Trebuie evitate o serie de alimente și băuturi.

Zborurile pe distanțe lungi nu doar că durează foarte mult ca timp, dar aduc un discomfort organismului. Cori Grămescu arată pe pagina sa de Facebook ce trebuie să facem atunci când zburăm cu avionul pe distanțe lungi.

”Zborurile pe distanțe lungi sunt mereu o provocare pentru organism, mai ales când trebuie să petreci mai bine de 10 ore într-un scaun.

Așa că am mereu mereu grijă să mă hidratez corespunzător când călătoresc - beau cel puțin 300 de ml de apa pentru fiecare oră de zbor, că să îmi mențin pielea și corpul în echilibru”, notează Cori Grămescu, pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: Mâinile și picioarele reci, semn al unei boli. Femeile, mai afectate decât bărbații

Ce trebuie evitat

Nutriționiștii ne recomandă să evităm o serie de băuturi, dar și de alimente. Acestea pot accentua starea de rău.

”Apoi, o alimentație echilibrată, centrată pe legume, fructe, peste și cereale integrale este esențială pentru a nu ne stresa corpul.

Evitați să consumați alcool și să mâncați chipsuri, sandwich-uri cu sosuri grase și dulciuri atunci când zburați, pentru că ele accentuează retenția de apă dată în mod uzual de călătoriile cu avionul”, mai notează nutriționistul.

Vezi și: Limonada, perfectă pentru zilele toride. Ce beneficii are asupra sănătății

Vitamina C, esențială când călătorim cu avionul

Vitamina C este un nutrient esențial vieții. Această vitamină este implicată în producția de glucocorticosteroizi și de anumiți neurotransmițători, în metabolismul glucozei, al colagenului, al acidului folic și al anumitor aminoacizi, în neutralizarea radicalilor liberi și a nitrozaminelor, în reacții imunologice, care facilitează absorbția fierului la nivelul tubului digestiv.

Dr. Cezar explică pe pagina sa de Facebook care este motivul pentru care vitamina C este esențială în timpul zborului cu avionul.

”Când zbori cu avionul ai nevoie de o doză mai mare de antioxidanți precum Vitamina C. În timpul unui zbor cu avionul se modifică presiunea atmosferică de la 760 mmHg până la 560 mmHg ceea ce determină deshidratare și creșterea stresului oxidativ.

De asemenea, un zbor cu avionul te expune la o doză mai mare de radiații decât în mod obișnuit, deoarece aerul la mare altitudine este mai rarefiat și astfel te protejează mai puțin de efectul radiațiilor cosmice.

Ține minte! Când zbori cu avionul hidratează-te mai bine, consumă mai mulți antioxidanți din fructe și legume proaspete, și ia 1 -2 grame de Vitamina C din extracte naturale. Suplimentele sunt nutrienți de care avem nevoie, cu ajutorul cărora celulele corpului își fabrică moleculele necesare unei bune funcționări.

Hrana noastră trebuie să fie diversificată, dar pentru optimizarea nutrienților, ne pot ajuta și suplimentele din extracte naturale”, arată Dr. Cezar Amititeloaie, pe pagina sa de Facebook.

Citește mai departe AICI

Băutura pe care nu ar trebui să o comanzi niciodată în avion. Însoţitor de zbor: Urâm să o servim

Este vorba despre Cola Dietetică, şi conform însoţitorului de zbor, aceasta este una dintre cele mai frustrante comenzi pe care un pasager o poate face în aer. 

Asta pentru că, prin comparaţie cu alte băuturi, aceasta se toarnă foarte greu. De altfel, conform clipului video urcat pe Tik Tok, însoţitorul de zbor arată că trebuie să aştepte şi să toarne de mai multe ori în acelaşi pahar băutura, din cauza spumei care se tot formează. "Urâm să o servim. Se toarnă mult prea greu", a spus acesta. 

Clipul are peste 300.000 de vizualizări şi a devenit rapid viral.

Şi cei care au comentat au fost surprinşi să afle că o Cola Dietetică face mai multă spumă decât un suc obişnuit în aer. Există, însă, şi oameni care au criticat postarea. 

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel