Zahăr. Cinci motive să-l scoți definitiv din dietă

Eliminarea zaharurilor adăugate și adoptarea unei diete bogate în alimente naturale ar putea produce schimbări benefice în organism.

Reducerea aportului de zahăr și consumul unei diete sănătoase pot  aduce următoarele beneficii pentru sănătate:


Scăpați de kilogramele în plus

 

Potrivit unui studiu din 2019, publicat în jurnalul Clinicile medicale din America de Nord, renunțarea la zahăr, combinată cu o alimentație sănătoasă, ajută la scăderea în greutate.

O serie de modele alimentare, atât pe baza de macronutrienți, cât și pe bază de alimente, pot duce la pierderea în greutate. O strategie cheie de gestionare a greutății, care poate fi aplicată pe modele dietetice este reducerea densității energetice. Studiile clinice arată că reducerea densității energetice este eficientă pentru pierderea în greutate și pentru menținerea greutății. 

 


Piele mai frumoasă și fără cancer

 


Potrivit unui studiu din 2014 în The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology, eliminarea zahărului din dietă și adoptarea unei diete naturale, pot scădea riscul de cancer de piele și pot avea efecte vizibile asupra calității pielii. 


Timp de zeci de ani, s-a crezut că multe afecțiuni dermatologice comune nu au nicio legătură cu dieta. Studiile din ultimii ani au descoperit că dieta poate influența calitatea pielii.

Autorii studiului s-au concentrat asupra condițiilor pentru care rolul dietei a fost un aspect ignorat al terapiei. În unele cazuri, intervențiile dietetice pot influența cursul bolilor de piele, ca în cazul acneei. În altele, schimbările dietetice pot servi ca un aspect al prevenției, cum ar fi cancerul de piele și îmbătrânirea pielii. În altele, boala dermatologică poate fi legată de boala sistemică, iar modificările dietetice pot afecta rezultatele sănătății, ca în psoriazis. În cele din urmă, medicamentele sistemice prescrise pentru boala dermatologică, cum ar fi steroizii, sunt cunoscute pentru creșterea riscul altor boli, iar modificările dietetice pot reduce acest risc.

 

 

Prevenirea schimbărilor de dispoziție

Un studiu din 2017 a legat dieta cu un conținut ridicat de zahăr cu schimbarea stărilor de dispoziție

Aportul de alimente dulci, băuturi și zaharuri adăugate a fost legat de simptomele depresive. De asemenea, un aport mai scăzut de zahăr a fost asociat cu o sănătate psihologică mai bună.

 

Reduce inflamația

Potrivit unui studiu din 2018, eliminarea zahărului din alimentație a redus inflamațiile în corp. 

 

 

Reduce riscul de diabet de tip 2

Zahărul poate crește riscul de obezitate, ceea ce poate duce la diabet de tip 2, o arată studiile. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel