Vrei să rămâi tânără mai mult timp? Alimentele care cresc producția de colagen

Vrei să rămâi tânără mai mult timp. Foto: Freepick @ lookstudio
Vrei să rămâi tânără un timp mai îndelungat? Atunci consumă alimente care conțin mult colagen.

De-a lungul timpului, tot mai mulți medici și savanți au încercat să identifice elixirul tinereții eterne, deoarece visul oricărei ființe vii este să nu sufere degenerarea țesuturilor. Elixirul tinereții eterne a servit și drept inspirație pentru diferite filme științifico-fantastice.

De altfel, recent, au fost efectuate studii științifice ample pe această temă. În special, aceste studii s-au concentrat pe celulele ființelor marine, care par să se regenereze și sute de ani.

Desigur, există tratamente și stiluri de viață, care te ajută să te menții în formă. Îmbătrânirea celulelor și îmbătrânirea sunt legate de alți factori.

Cum să îți cureți fața perfect. Metoda 4-2-4 oferă o piele strălucitoare

Care sunt factori principali ai îmbătrânirii? Care sunt alimentele ce ajută la creșterea producției de colagen prin combaterea radicalilor liberi?

După cum era de așteptat, pe lângă vârstă, există factori interni și externi, care contribuie la îmbătrânirea mai rapidă a țesuturilor.

Aceștia sunt: ​​factorii genetici, stilul de viață și nutriția. Factorii genetici, care sunt legați de gene și familie, sunt independenți de obiceiurile și voința noastră. Stilul de viață și nutriția pot fi însă gestionate.

Prin stilul de viață înțelegem tendința de a ne asuma anumite obiceiuri care favorizează dezvoltarea factorilor degenerativi. Să ne gândim la fumat, alcool și la un stil de viață sedentar. La acestea se adaugă dieta care, dacă este corectă, ajută la contracararea anumitor patologii, precum și la îmbătrânirea țesuturilor.

Unghiile vor crește rapid dacă urmezi aceste sfaturi: simplu, rapid, eficient

În acest articol, vom vorbi despre alimentele ajută la creșterea producției de colagen și elastină. Iată lista alimentelor pe care ar trebui să le incluzi în alimentație, pentru a-ți menține pielea suplă și fermă. În plus, aceste alimente ajută la creșterea producției de colagen prin combaterea radicalilor liberi.

În primul rând, consumă alimente bogate în Omega-3, care previn și contracarează ridurile și semnele de îmbătrânire. Printre acestea se numără: somonul, avocado și nucile.

În al doilea rând, există alimente bogate în colagen, care sunt ideale pentru restabilirea formării acestuia în epidermă. Printre acestea se numără: morcovii, cartofii, pepenele galben, fructele de mango și caisele.

Masca din semințe chia elimină ridurile. Iată cum se folosește

În al treilea rând, consumă alimente bogate în colină, care se transformă în glicină, un aminoacid-cheie pentru producția de colagen. Colina se regăsește în următoarele alimente: năut, ouă, fasole, conopidă, carne de curcan.

Consumă alimente care conțin cantități mari de vitamina E, un aliat al pielii sănătoase și tinere. Vitamina E este prezentă în alune, migdale, semințe de floarea soarelui, unt de arahide.

Coenzima Q10 și vitamina E din nuci sunt substanțe care accelerează procesele de regenerare și nutriție a celulelor pielii. Experții consideră nucile un produs al tinereții eterne, deoarece conțin atât coenzima Q10, cât și vitamina E. Cu toate acestea, nucile sunt foarte bogate în calorii, așa că nu ar trebui să exagerezi. Pentru pielea fetei sunt suficiente 30 grame de migdale, caju, alune sau nuci, care trebuie consumate de trei ori pe săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel